Merkel Budapesten - a németeket tartjuk a legfőbb szövetségesünknek

Forrás: AFP/Thierry Charlier -
Angela Merkel látogatás szövetséges Budapest közvélemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar választópolgárok Németországra tekintenek elsőszámú szövetségesként, és a két ország közti minél szorosabb politikai és gazdasági együttműködést támogatják. 

A Nézőpont Intézet Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor magyar miniszterelnök hétfői találkozója apropóján készített közvélemény-kutatást. A tájékoztatás szerint a felmérésben arra a kérdésre, hogy melyik ország Magyarország legfontosabb szövetségese, az összes megkérdezett 32 százaléka Németországot említette, a második és harmadik helyen Oroszországot és az Egyesült Államokat említették 7, illetve 6 százalékban. További 2-2 százalék említette Magyarország legfontosabb szövetségesének Lengyelországot és Ausztriát.

Forrás: AFP/Thierry Charlier

A német kancellár budapesti látogatására mind a kormány, mind az ellenzék várakozással tekint - saját álláspontjuk igazolását várják a világ legfontosabb véleményformáló nőjétől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.