Soroksári gyilkosság: 14 hónappal az eset után végre nyomra bukkantak

Forrás: Thinkstock -
osztrák szag gyilkosság kocogás rendőrkutya nyom Soroksár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A soroksári emberölés ügyében osztrák kutyák megtalálták a meggyilkolt nő szagnyomát.

Három napig járták az osztrák rendőrök kollégáikkal a környéket. A Blikk úgy tudja, az osztrákok több olyan labradort hoztak, amelyek évek után is képesek kiszagolni valakinek a nyomát.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Az ebek szagot is fogtak, a rendőrök nemcsak a futóutat vizsgálták át, hanem több utcán is végigmentek. Ilyen volt a Felső Duna-sor utca is és egy másik futóút és egy lépcsősor, itt a kutyák megérezték Krisztina nyomát. A speciális négylábúakkal akár a gyilkosok útvonalát is lejárhatta a rendőrség.

A bécsi belügyminisztérium szóvivője közölte a lappal, hogy folyamatban lévő ügyről nem adhat tájékoztatást, de a speciálisan kiképzett rendőrkutyákról már bővebben beszélt.

Az osztrák rendőrség Bad Kreuzenben és Wien-Strebersdorfban üzemeltet kutyakiképző központokat, ahol a kiválasztott ebek 15-18 hónapos korukban kapják meg a védelmi és kutatási alapkiképzést. Ezután tehetségük szerint osztályozzák, és speciális továbbképzésekre javasolják őket. A „mélyen szagló” egyedekből lesznek a legjobb nyomkeresők.
Ezek a bőrkorpamaradványok és az izzadságcseppek alapján is meg tudják állapítani egy személy útvonalát, de a letaposott növényeken is felismerik cipőjének illatmaradványát.
Most több mint 230 nyomkövető kutya van az osztrák rendőrség állományában, de közülük csak néhányan képesek arra, hogy évek múltán is szagmintát találjanak. Ezek az ebek vettek részt a soroksári nyomozásban is.

Krisztinát tavaly szeptemberben, futás közben gyilkolták meg szörnyű kegyetlenséggel. Meztelenre vetkőztették, megkötözték, megfojtották. A hatóságok a gyilkosság egyéves évfordulója előtt egy nappal jelentették be, hogy két férfi DNS-ét azonosították a holttesten és a helyszínen. A gyilkos(ok) azonban még nem kerültek rendőrkézre.

Meghalt Uhrin Benedekhttp://www.life.hu/news/20150210-uhrin-benedek-enekes-dalszerzo-eletenek-93-eveben-elhunyt.htmlHosszú betegeskedés után, életének 93. évében elhunyt Uhrin Benedek. Nyugodjon békében!NewsMTI/Nagy LajosRóla beszél most a világ: először szólalt meg a könyvtárban meztelenkedő lányhttp://www.life.hu/news/20150210-eloszor-adott-interjut-a-konyvtarban-meztelenkedo-pornosztar-kendra-sunderland.htmlElőször adott interjút Kendra Sunderland, akit most Amerika leghíresebb amatőr pornósaként tartanak számon.NewsOrigoTragédia! Lezuhant és meghalt egy ember a budai bevásárlóközpontbanhttp://www.life.hu/news/20150209-meghalt-egy-ember-egy-ii-keruleti-budai-bevasarlokozpontban-ugy-tudni-leugrott-a-harmadik-emeletrol.htmlMeghalt egy ember a II. kerületi bevásárlóközpontban hétfő délelőtt. Úgy tudni, lezuhant a 3. emeletről.News--Meggyújtotta magát, leugrott a panel tetejéről, majd interjút adott - mi van?!http://www.life.hu/news/20150209-egy-orosz-ferfi-a-10-emeletes-panelrol-vetette-magat-a-melybe-mikozben-meggyujtotta-a-testet-eletben.htmlKemények ezek az orosz pasik. Felgyújtotta magát, majd leugrott a 10 emeletes panel tetejéről a hóba, utána megrázta magát és interjút adott. Ha nem veszi fel kamerára, sosem hisszük el...News--Csodás látvány! Salgótarján közeléből fotózták le az Orion-ködöthttp://www.life.hu/news/20150208-orion-kod-fotoja-salgotarjan-kozelebol.htmlHa valami gyönyörű, azt szeretjük megmutatni. Szombat éjjel Salgótarján közeléből fotózták le az Orion-ködfelhőt.News--Így néz ki, amikor Spanyolországban kemény a télhttp://www.life.hu/news/20150208-jegtakaro-egy-lampaoszlopon-spanyolorszagban-navacerradaban.html--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.