Végre! Itt az első kutyabarát múzeum Magyarországon - Mit szólsz hozzá?

Forrás: Thinkstock -
kutya kutyabarát Magyarország múzeum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ számtalan nagyvárosában már teljesen természetes, hogy a kutya majdnem mindenhova a gazdájával tarthat. Magyarországon már vannak kutyabarát hotelek, strandok, éttermek, és most itt az első kutyabarát múzeum is.

Magyarországon léteznek ugyan, de egyelőre nem elterjedtek a kutyabarát helyek. Elsőként az Óbudai Múzeum vállalta be, hogy látogatói akár kutyájukkal is érkezhetnek.

A kommentelők szinte kivétel nélkül üdvözlik a kezdeményezést. "Kezdünk felzárkózni a civilizált kutyás társadalmakhoz" - írja egyikük. "Nemcsak ide, hanem a magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba is! Ott is önkéntes vagyok" - írja egy másik. A kutyabarát helyekről erősen megoszlanak a vélemények itthon.

Mennél kutyával múzeumba?

Forrás: Thinkstock

A Life.hu munkatársai is inkább külföldi tapasztalataikról tudtak beszámolni.

Anita, TV + Bulvár rovat:

"Olaszországban nem jellemző, hogy kutyával mennek étterembe vagy bevásárlóközpontba, ennek ellenére néha találkozni egy-egy blökivel. Amit szinte mindig megfigyeltem, az az, hogy a repülőtéren a négylábú barát is várt az érkező utasra, aki gyakran a gazdája volt. A találkozás örömteli pillanata a többi utas számára is szívderítő perceket szokott okozni."

Eszter, főszerkesztő-helyettes:

"Először hét-nyolc évvel ezelőtt, Németországban találkoztam a nagyvárosi kutyatartás számomra addig ismeretlen, de nagyon szimpatikus módjával. Az éttermekben mindig elhelyeztek kutyaitatót is, ruhát vásárolni is kutyával mentek a bevásárlóutcákba. A kutya ott igazi társ, családtag volt."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.