Technikai bravúr - Fotókat készített az univerzumról Stephen Hawking

Forrás: Stephen Hawking/Facebook -
Univerzum A mindenség elmélete Stephen Hawking
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 11 colos tükörrel szerelt teleszkóppal bővült a világ alighanem legokosabb emberének eszköztára. Már fotózott vele néhány érdekességeket, és újabbakat is ígér.

Stephen Hawking Facebook-oldalán jelentette be, hogy nemrég kapott egy Celestron-teleszkópot. Ahogy fogalmaz: a gyártó két szakembere néhány nap alatt megtanította neki, hogyan tudja az eszközzel tanulmányozni a több millió fényévre lévő galaxisokat is.

A mindenség elmélete

A világhírű fizikus Stephen Hawkingot sokan a ma élő legokosabb embernek tartják, aki ráadásul a páratlan (és a népszerű könyveiben a laikusoknak is elmagyarázott) életművét egy rettenetes betegséggel küzdve alkotta meg. Az életéből most film készült, melynek középpontjában minden tudományok dacára a szerelem áll. Megnéztük A mindenség elmélete című filmet, a kritikát pedig ITT olvashatjátok el.

Az automata teleszkóp szoftvere Hawking képernyőjén jeleníti meg az eszköz által látottakat, és a képek rögzítésére is van lehetőség.

Forrás: Stephen Hawking/Facebook

Az egy ideje már új programmal internetező tudós már közzé is tette az univerzumról készített első fotóit, a következő hónapokban pedig a Plútó, a Plejádok és az Androméda-galaxis szerepel a tervezett látnivalók között. A képeket ITT nézheted meg.

"Az agresszió valamennyiünket elpusztít"

Az agressziót ki kell gyomlálni az emberi fajból, mert "félő, hogy valamennyiünket elpusztít" - erre figyelmeztetett a világhírű elméleti fizikus, Stephen Hawking, hozzátéve, hogy az űr meghódítása viszont megmentheti az emberiséget. Hawking a londoni tudományos múzeum egyik rendezvényén beszélt beszélt, hogy az emberiség jövője az űr felfedezésétől függ, és azt jósolta, egy nap más planétákat is meghódítanak az emberek. Erről bővebben az Origo cikkében olvashatsz.

Fáklyaként égett a világ legmagasabb épülete http://www.life.hu/news/20150221-a-dubai-a-vilag-legmagasabb-epulete-kigyulladt.html Kigyulladt az éjjel Dubaiban a Torch Tower - a világ legmagasabb épülete. News Origo Gyászol Julia Roberts: elhunyt a Micsoda nő! sztárjának édesanyja http://www.life.hu/news/20150220-elhunyt-julia-roberts-szineszno-edesanyja-betty-lou-bredemus.html Betty Lou Bredemus éveken át küzdött a rettegett kórral. 80 éves volt. News -- Ilyet még nem láttál! Évtizedek óta nem látott hóvihar tombolt Isztambulban, hó borítja Jeruzsálemet is http://www.life.hu/news/20150220-fotokon-ho-jeruzsalemben-es-izraelben-es-hovihar-volt-isztambulban.html Míg Magyarországon a hétvégére is enyhe időt ígérnek a meteorológusok, addig több országban is szokatlan időjárási viszonyok alakultak ki az elmúlt napokban - a hó és a hóvihar miatt. News -- Pandaszexes gyermekpulóvereket köröz a rendőrség http://www.life.hu/news/20150220-az-indonez-rendorseg-meg-akarja-allitani-szexelo-pandak-mintas-gyermekpuloverek-terjedeset.html Már az indonéz rendőrségnek is közbe kellett avatkoznia, hogy megállítsa a kompromittáló mintával ellátott ruhadarab terjedését. News Origo Cukiság duplázva: hétvégétől láthatóak az egy hónapos fehér tigriskölykök Győrben http://www.life.hu/news/20150220-a-het-vegetol-lathatok-gyorben-a-feher-szoru-tigriskolykok.html Micsoda cukiságok! És a hétvégétől már láthatóak is Győrben a város kedvencei: a fehér szőrű bengálitigris-kölykök. News -- Jéghegyek, ahogyan még sosem láttad őket http://www.life.hu/news/20150218-elkepeszto-fotok-felfordult-jeghegyekrol-ahogyan-eddig-meg-sosem-lathattuk-oket.html Tudtad, hogy a jéghegyek csupán 10%-át látjuk a felszínen? Ritka, hogy ezek a csodálatos természeti képződmények megmutassák, mi rejtőzik a víz alatt. News Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.