Cano Cristales, a folyékony szivárvány – Íme, a világ leggyönyörűbb folyója

Forrás: www.canocristales.co -
Kolumbia folyó turista színes Cano Cristales látogatás árnyalat nemzeti park időszak szivárvány gerillacsoport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mindennapi látványt nyújt a Kolumbiában található Cano Cristales nevű folyó, amely a szó legszorosabb értelmében a szivárvány minden árnyalatában pompázik.

A színskála minden árnyalatában pompázik a kolumbiai Meta tartományban található Cano Cristales nevű folyó, amelyet nem véletlenül emlegetnek a „folyékony szivárvány" néven.

Forrás: www.canocristales.co

A világ egyik legkülönlegesebb természeti látványosságaként számon tartott folyót, amely közel 100 kilométeren kanyarog sziklákon és vízeséseken keresztül, a helyiek szerint a július és november közötti szezonban érdemes felkeresni.

Az esős és száraz évszak közötti átmenetben (kiváltképp egy vihar után) „virágzik ki" az élővilága: vagyis, ha a vízállás is éppen megfelelő, ebben az időszakban szaporodnak el leginkább a benne lévő moszatok és algák, amelyek a szivárvány minden árnyalatában pompáznak.

Forrás: www.flickr.com/Erik Pheterson

A Serrania de la Macarena Nemzeti Parkhoz tartozó látványosságot 2009 előtt csak korlátozottan lehetett látogatni egy itt élő gerillacsoport miatt. Miután leszámoltak velük, a park teljes területe látogathatóvá vált. A turisták La Macarenából tudják megközelíteni, kiépített utak híján azonban csak gyalog vagy lóháton tudják elérni.

Híresen gyönyörű filmhelyszínek, ahol a természet a sztár

Ugye, te is emlékszel az Ízek, imák, szerelmek meseszép helyszíneire? A Life.hu korábban ITT gyűjtötte össze azokat a mára ikonikussá vált helyeket, ahol a lenyűgöző táj tökéletes hátteréül szolgált a történetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.