„Kevés vagy, mint mackósajtban a brummogás!" – Magyar kifejezéseken nevet most az internet

Forrás: Thinkstock -
blogger magyar nyelv nevetés internet kifejezés Matador nyelvtanulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy amerikai blogger olyannyira remekül szórakozott anyanyelvünk tanulása közben, hogy az egész világgal meg akarta osztani az élményt. Pumpkin good!

A nyelvtanulás igenis szórakoztató dolog. Kiváltképp, ha az ember éppen a világ egyik legszebb és legbonyolultabb nyelvét próbálja magáévá tenni, a magyart.

Forrás: Thinkstock

A Matador egyik bloggerének hála, most bárki megtanulhatja az író által legviccesebbnek tartott 17 darab kifejezést. Ezek mindegyikének először megadja az angol megfelelőjét, majd megpróbálja elmagyarázni, szó szerint mit jelentenek.

Így lesz a haszontalan kifejezés magyar megfelelője a „Kevés vagy, mint mackósajtban a brummogás", a 'Tök jó'-ból tükörfordítással 'Pumpkin good', és így magyarázza meg, ha valaki zavarja a kilátásban a másik: „Apád nem volt üveges!" A cikket ide kattintva nézheted meg. Lehet, hogy Palvin Barbi korábbi nyelvtanítós videója volt ilyen hatással a magyarul tanuló bloggerre?

Transznemű modell pucér fotója robbantotta fel az internetethttp://www.life.hu/trend/20150225-aydian-dowling-transznemu-modell-adam-levine-mintajara-vetkozott-meztelenre-az-ftm-magazinban.htmlErről beszél most a fél világ: Adam Levine ikonikussá vált meztelenkedése mintájára vetkőzött a transznemű Aydian Dowling az FTM hasábjain.Trend--Itt a tudományos magyarázat, miért szeretik egyes pasik a szőkéket, mások a barnákathttp://www.life.hu/news/20150227-egyes-ferfiak-a-barna-noket-szeretik-masok-a-szokeket-itt-a-magyarazat.htmlTudjuk, hogy a szépség nem hajszín vagy testalkat függvénye, és nincs pontos meghatározása annak, ki a szép. Mindenkinek más tetszik, de vajon a férfiak a szőke vagy a barna nőket részesítik előnyben?NewsThinkstockTündérszép Budapest - így nézett ki fővárosunk a '30-as évekbenhttp://www.life.hu/news/20150115-budapest-igy-nezett-ki-az-1930-as-evekben.htmlGyönyörű útifilm került fel az internetre 1938-ból. Képzeletben végigsétálhatunk Budapest utcáin 77 évvel ezelőtt. News--Budapesten fog nősülni Ridley Scott?http://www.life.hu/intim/20150224-ridley-scott-budapesten-fog-osszehazasodni-giannina-facio-szinesznovel.htmlA magyarországi brit nagykövetség egyik informátora szerint az Emmy- és Golden Globe-díjas filmrendező Budapesten szeretné összekötni életét párjával, Giannina Facio színésznővel.Intim--Új területekkel bővül a budapesti állatkert - világszínvonalú lesz, az biztos!http://www.life.hu/news/20150130-bovul-a-fovarosi-allat-es-novenykert-keszul-a-pannon-park.htmlA Fővárosi Állat- és Növénykert új területet kap, ez lesz a Pannon Park. A kormány huszonöt milliárd forinttal támogatja a fejlesztést.News--Schwarzeneggerre rárepültek a magyar hírességekhttp://www.life.hu/bulvar/20150223-schwarzeggert-megtamadtak-a-magyar-ismertsegek-mindenki-fotozkodni-akart-vele.htmlLegalább 100-an vettek félmillió forintos jegyet az MVM – Siker Napon, hogy Schwarzeneggerrel fotózkodhassanak. Több közismert sportolónak is sikerült a világsztár mellett pózolnia.TV + BulvárOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.