Napi 56 kilométert gyalogol a 61 éves férfi, hogy eltartsa a családját

betegség munkahely portás feleség agyvérzés gyaloglás otthon család benzin autó fizetés költség Iowa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A portásként dolgozó Steven Simoff az egyedüli kenyérkereső a családban, emiatt fizetéséből nem tudja fedezni a munkába járás költségeit. Ezért inkább gyalog jár.

A 61 éves Steven Simoff minden nap délután 3 óra 30-kor indul el iowai otthonából, hogy este 11-re beérjen osceolai munkahelyére.

A Lakeside Casino éjszakai portásaként dolgozó férfi, aki naponta 56 kilométert gyalogol, az egyedüli kenyérkereső a családjában: felesége, Renee 9 évvel ezelőtt szenvedett agyvérzést és nem egy szívinfarktuson is átesett, unokája, az ifjabb Steven pedig jelenleg munkanélküli. Simoff mindent elkövet, hogy ellássa a családját, fizetéséből azonban így már nem futja a benzinköltségre.

Történetét több sajtóorgánum is a detroiti James Robertsonhoz hasonlítja, aki hasonló körülmények miatt nem tudott autóra áldozni fizetéséből. Akkor adománygyűjtést szerveztek a férfinek, akinek a végén 13 millió forintnak megfelelő összeg gyűlt össze - a Life.hu ITT írt bővebben Robertsonról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.