Nem "sértegeti" tovább a túlsúlyos embereket a Facebook - Eltelt lehetsz, de kövér nem

kövér aktivisták petíció Facebook
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Facebook "kövérnek érzi magát" státusza nagy felháborodást váltott ki egy aktivista csoportból. Úgy érezték, sértő a túlsúlyos emberekre nézve, és negatív érzéseket vált ki belőlük.

Egy aktivista csoport kiakadt a Facebookra, petíciót írtak. A szerzők azt tették szóvá, hogy a posztoknál található állapotjelző emotikonok között a kövérség érzésnek van feltüntetve, holott az nem az.

A kövér nem egy érzés, hangoztatták az aktivisták Forrás: change.org

A petíciót majdnem 17 ezren írták alá, ezt követően a Facebook törölte a kövér kifejezést a hangulatok közül, mostantól csak "eltelt"-nek érezhetjük magunkat, és ehhez rendelték hozzá a sokak által még mindig offenzívnek tartott, pufók arcú fejecskét is.

A Change.org petíciós oldalon indított aláírásgyűjtés szervezője kifejtette, ő már szenvedett olyan evészavartól, mint az anorexia vagy a bulimia, túlsúlyos is volt, így tisztában van vele, hogy milyen érzés az, ha az ember kövérnek érzi magát. Úgy vélte, a közösségi oldal ezen opció megadásával épp azon emberek érzéseiből csinált viccet, akik valóban rosszul érzik magukat a súlyfelesleg miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.