Újabb fordulat Knézy Jenő ügyében - A bíróság hatályon kívül helyezte a sportriportert bűnösnek találó ítéletet

Forrás: Origo -
Knézy Jenő tárgyalás bíróság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A bíróság hatályon kívül helyezte a Knézy Jenőt bűnösnek találó elsőfokú ítéletet. 

A bíróság tegnap ismét hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet ifj. Knézy Jenű ügyében - súlyos eljárási hibára hivatkozva - tudta meg a Bors.

Forrás: Origo

"Nagyon remélem, hogy az új eljárásban a bíróság megalapozott döntést hoz, és felmenti Knézy Jenőt az alaptalan vádak alól. Négy szakértői vélemény is a védencem állítását támasztja alá, sőt, az Egészségügyi Tudományos testület is kimondja, hogy nem bizonyítható, sőt, nem is valószínűsíthető, amit Jenő volt apósa állít - mondta az üggyel kapcsolatban a napilapnak a sportriporter védője, dr. Papp Gábor.

Knézy Jenő nagyon boldog a bíróság döntése miatt, és reménykedik benne, hogy mielőbb visszakerül a képernyőre. "A főnökeim végig bíztak bennem, én pedig megértettem, hogy ilyen súlyos vádakkal a fejem fölött a közszolgálati televízióban nem lehetek képernyőn. Szerintem innentől semmi akadálya, hogy újra képernyőre kerüljek. A bíróság végre kimondta, hogy alaptalanok azok az állítások, melyekkel a volt feleségem vádol" - nyilatkozta a riporter.

A legendás sportriporter fiát 2008-ban felesége jentette fel hogy férje többször fejbe rúgta, amelynek következtében eltört az állkapcsa. A bíróság először tíz hónap felfüggesztett börtönre ítélte, de ezt másodfokon hatályon kívül helyezték. Az újabb eljárásban Knézy hat hónap felfüggesztett szabadságvesztést kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.