okos-evőpálcika fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felismeri az ételeket, sőt azok kalóriatartalmát is jelzi a Kínában fejlesztett okos-evőpálcika. Hát, ez igazán csodás! 

A South China Morning Post hongkongi napilap közölte, hogy a Baidu okos-evőpálcikája felismeri az ételeket, a hozzárendelt app a viselő étrendjét követi, így a fogyókúrában is segíthet - írja az MTI nyomán az Origo. Az evőeszköz négy különböző ételkategória - főtt ételek, italok, húsok és gyümölcsök - adatait képes megállapítani és feldolgozni.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Baidu

Az elemzéshez elég a pálcikát az ételhez érinteni, az italokat pedig a szintén okos mérőpohárba önteni - mindkettő azonnal továbbítja az információt a mobilra, ahol az app elvégzi a részletes kielemzést. A statisztikákat figyelve az alkalmazás hosszabb időn át követi a felhasználó étkezési szokásait, rámutat az esetleges hibákra, mint például a túlzott hús- vagy cukorfogyasztásra, a túl kevés tápanyag bevitelére. Ezzel segít fenntartani a fogyókúrát, diétát, vagy egészségtudatosabb táplálkozást folytatni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.