Elhunyt Mike Porcaro, a Toto volt basszusgitárosa

Forrás: AFP -
Toto (zenekar) Mike Porcaro basszusgitáros
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Mike Porcaro, a fúziós zene egyik alapcsapata, az amerikai Toto egykori basszusgitárosa. A zenész 59 éves volt és 2007 óta szenvedett súlyos betegségben, az agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával járó amiotrófiás laterálszklerózisban, ALS-ben.

A Los Angelesben 1976-ban alakult Toto lemezeiből eddig 35 millió példányt adtak el világszerte. Az Africa című dalt tartalmazó Toto IV című album (1982) a rockzene történetében először kapott 6 Grammy-díjat. Mike Porcaro 1982-től másfél évtizeden át volt a Toto tagja.

Forrás: AFP

Nyugalomban, álmában hunyt el, családja körében - idézte öccse, a Toto alapítója, a billentyűs Steve Porcaro közleményét a BBC. Steve Porcaro jelenleg is tagja a Totónak, amely idén június 26-án a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán fog koncertezni. A Porcaro fivérek legidősebbje és szintén Toto-alapító dobos, Jeff 1992-ben szívrohamban veszítette életét. A Toto 2010-ben - immár Bobby Kimball énekes nélkül - állt újra össze egy európai turnéra, a bevételt Mike Porcaro gyógyítására ajánlották fel.

"Ez volt a legjobb módja annak, hogy a betegségről minél többet megtudjanak az emberek. Akkor Mike-ért álltunk újra össze, de azért mindannyiunkban megvolt a vágy, hogy újra játsszuk a Toto zenéjét, a magunk és a közönség örömére egyaránt" - mondta 2012-ben David Paich billentyűs, az együttes másik alapítótagja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.