Európai Központi Bank barikád gyújtogatás rendőrség tüntetés Németország összecsapás Frankfurt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Robbantásoktól voltak hangosak a németországi Frankfurt utcái. A tüntetők gyújtogattak, barikádokat építettek, sőt volt, akit véres arccal vittek el a rendőrök.

A tüntetés Frankfurtban, az Európai Központi Bank új székháza előtt kezdődött. Az épületet ma nyitották volna meg, de a kialakult helyzetben ez lehetetlenné vált. A tüntetés az euróövezeti válságkezeléshez, a kapitalizmushoz és a globalizációhoz radikális kritikával viszonyuló szervezetek Blockupy nevű szövetségének demonstrációja. Az utcára vonuló emberek barikádokat építettek és több autót is felgyújtottak. Több transzparenssel is üzennek a demonstrálók: "Fejezzétek be a játszmát!" valamint "Győzzétek le a kapitalizmust és építsetek fel egy új világot" feliratú táblákat tartanak a kezükben – írja az Origo.hu.

Forrás: AFP/Odd Andersen

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.