Nézd meg, hol villámlik a leggyakrabban a Földön!

NASA villámlás térkép villámcsapás villám világtérkép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyönyörű térképet készített a NASA arról, hogy bolygónkon hol jelennek meg leggyakrabban villámok.

Felettünk meglepően kevés villámlással járó vihar képződik: a NASA új villámtérképe szerint a legtöbb ilyen égiháború leginkább az USA déli részét, Közép- és Dél-Amerikát, Afrika középső területeit és Ázsia déli részét, azaz az Egyenlítő környékét éri - írja az Origo.

A NASA villámtérképe, amelyen jól látszik, hogy a legtöbb villámlás a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén és a venezuelai Maracaibo-tó környékén történik. Forrás: NASA

A NASA csodaszép, színes térképén az 1995 és 2013 közötti villámlások átlagát láthatjuk. A kutatók az éves egy négyzetkilométerre eső villámok számát vizsgálták: a legkevésbé veszélyeztetett területek szürkék és lilák, a leginkább villámsújtotta térségek rózsaszínek – utóbbiakat körülbelül 150 villámcsapás éri négyzetkilométerenként egy évben.

Ha kíváncsi vagy, hogyan rögzítették a térkép adatait, illetve tudni szeretnéd, mit mond a meteorológia a konvekcióról, kattints az Origo cikkéért!

Kettős magyar siker a Vivicittánhttp://www.life.hu/news/20150419-a-29-telekom-vivicitta-varosvedo-futas-felmaratoni-mezonyenek-kettos-magyar-sikere.htmlA férfiaknál Varga István, a nőknél pedig Merényi Tímea Krisztina nyerte a félmaratoni versenyt a margitszigeti központtal zajló 30. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson.News--Hurrá! Jövő héten visszatér a nyárhttp://www.life.hu/news/20150419-jovo-heten-visszater-a-nyar-aprilis-harmadik-heteben-nem-fogunk-fazni.htmlAz éjszakák ugyan a jövő héten is hűvösek lesznek, ilyenkor fagypont alá is süllyedhet a hőmérséklet, de nappal visszatér a nyár. Jellemzően 20 Celius-fok várható napközben. Hurrá!NewsThinkstockRomain Grosjeannal szelfizett a Forma-1 jónőjehttp://www.life.hu/news/20150419-romain-grosjeannal-szelfizett-a-forma-1-jonoje-carnem-jorda-a-lotus-istalloban.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, az idei szezontól újabb bombanő érkezett a Forma-1-be. Carmen Jorda a Lotus csapatát erősíti, tesztpilóta, és a fejlesztésben is segít. Igazi szupercsaj!NewsOrigoMost sem lett senki milliárdos: Ezek az e heti lottószámokhttp://www.life.hu/news/20150419-az-otos-lotto-szamsorsolasan-a-kovetkezo-nyeroszamokat-huztak-ki.htmlSenki sem vitte el minden idők harmadik legnagyobb lottónyereményét a szombat esti sorsoláson.NewsThinkstockLíbia partjainál 700 menekült fulladhatott a Földközi-tengerbehttp://www.life.hu/news/20150419-libia-partjainal-tobb-szaz-menekult-fulladt-a-foldkozi-tengerbe.htmlFelborult egy több száz menekültet szállító hajó vasárnapra virradóra a Földközi-tengeren, Líbia partjainál. Az áldozatok száma elérheti a 700-at.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.