földrengés magyar Nepál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az újdelhi magyar nagykövetséggel kapcsolatba lépett a katmandui magyar tiszteletbeli konzul egy munkatársa, akit megkértek, hogy próbálja meg elérni azokat a magyarokat, akiknek a nepáli tartózkodásáról a magyar külképviselet tud - állt Vajda Andrea közleményében. 

Hatalmas földrengés volt Nepálban. Több épület romba dőlt Katmanduban. Az M1 úgy tudja, legalább három magyar hegymászó volt szombaton a földrengés idején Nepálban, egyikük jelezte, hogy nem történt baja, a másik két hegymászóról azonban nincsenek információk.

Katmanduban tartózkodik egy 15 fős magyar turistacsoport. Ennek tagjai jól vannak, de egyelőre nem tudják elhagyni a nepáli fővárost, mert a repülőtér zárva van. A konzulátus további egy magyar állampolgárról tud, aki Nepálban volt szombaton, illetve öt olyan személyről, akik huzamosabban az országban tartózkodnak, de róluk egyelőre nincsenek friss információik -írja a Blikk.

Évente nagyjából 400 magyar turista jár Nepálban.

Forrás: AFP/Prakash Mathema

Szóvivő közölte, vannak eltűntek, de nem tudják hányan. A legsúlyosabban sérültek közül 22-t a rossz időjárás ellenére helikopterrel már sikerült elszállítani egy olyan faluba, amelyben van orvosi ellátás. A javuló időjárási viszonyoknak köszönhetően vasárnap újabb helikopterek szállhattak le az alaptáborban, hogy kimenekítsék az ott maradtakat - jelentette az AFP hírügynökség egyik tudósítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.