Szörényi Leventét kutyaostorral verték

Forrás: RTL sajtóklub -
verés büntetés Szörényi Levente szövegíró zeneszerző kutyaostor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szörényi Levente, szövegíró-zeneszerzőről életrajzi könyv jelent meg, ebből derült ki néhány gyerekkori titka. 

Szüleit Muternak és Faternak szólította, édesanyja tavaly hunyt el. Így ír róluk életrajzi könyvében Szörényi Levente: „Muter élete nemcsak azt bizonyítja, hogy az embert meghatározza a sorsa, de azt is, hogy ez a sors nagyokat képes fintorogni. Amikor anyánk világra jött, a szülei felfigyeltek rá, hogy valami nincs vele rendben. Nem beszél. Aztán kiderült, hogy nem is hall. Teljesen süketen született. Muter megtanult beszélni és szájról olvasni. Nem akárhogy: három nyelven. Magyarul, németül, franciául."

Forrás: RTL sajtóklub

Édesanyja halálakor, amikor kipakolta a lakását, gyerekkora egyik félelmetes, meghatározó emlékével találkozott Szörényi:

„Láss csodát: ott volt a kezemben gyerekkorom egyik legmeghatározóbb tárgya. Fater kutyakorbácsa. Fater kutyakorbáccsal abriktolt minket, ha rosszak voltunk. A korbács fent volt a szekrény tetején, de a nyele az kilógott, azt jól láthattuk. Damoklész kutyakorbácsa volt az, ott lebegett a fejünk felett mindig. Ezzel nagyjából be is töltötte a funkcióját, elég jó visszatartó ereje volt, de olykor azért, mit tagadjam, lekerült a szekrény tetejéről. Ha nagyon fegyelmezetlenek voltunk, kaptunk vele. Nem arról volt szó, hogy Fater agyba-főbe vert volna minket: általában a nyelével kaptunk egy-két tenyerest." -idéz a Blikk a könyvből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.