Életfogytiglanra ítélték Malala támadóit

Forrás: AFP/Paul Ellis -
iskolabusz Malala Juszafzai vezető tálib támadás bíróság fegyveres Pakisztán jog oktatás Birmingham
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy észak-nyugat pakisztáni bíróság 10 férfit ítélt börtönre az oktatási jogokért küzdő, Nobel-békedíjas lány fejbelövéséért.

Malala Juszufzait 2012-ben támadták meg fegyveresek az iskolabuszon utazva a Swat-völgyben. Az akkor 15 éves lány a csodával határos módon túlélte a fejlövést, sokkoló története pedig az egész világot bejárta.

Forrás: AFP/Paul Ellis

A gyermekek oktatási jogaiért küzdő aktivista törekvéseit tavaly Nobel-békedíjjal jutalmazták. A hatóságok most 10 férfit ítéltek el életfogytiglani börtönbüntetésre, akik részt vettek a 2012-es támadásban, ahol egyébként Juszafzait két társát is elveszítette.

Zseni tinédzserek, akik jobbá tették a világot

Malala Juszufzai csak az egyike azon tinédzsereknek, akik tehetségükkel, rátermetségükkel és elhivatottságukkal jobb hellyé teszik a világot - a Life.hu korábban ITT gyűjtötte össze azokat, akikről még valószínűleg sokat fogunk hallani a jövőben.

A BBC információi szerint azonban a fő gyanúsított, a tálibok vezetője nem volt köztük. A most 17 éves Malala Juszufzait jelenleg Birminghamben él családjával, haza nem mehet, mivel a pakisztáni tálibok halálosan megfenyegették.

Újabb késes támadás egy trafikban http://www.life.hu/news/20150424-ujabb-keses-tamadas-egy-trafikban.html Tetten értek a rendőrök két férfit, aki egy dohányboltot akart kirabolni Debrecenben - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. A rablás során senki nem sérült meg. News -- A rendőrség lelőtte a terroristákat, túszokat szabadítottak ki http://www.life.hu/news/20150109-a-charlie-hebdo-francia-szatirikus-lap-elleni-merenylet-elkovetoi-ellen-hajtovadaszat-indult-a.html Vége a franciaországi túszdrámáknak, a terroristákat leőtték. News -- A tálibok végezni akarnak Harry herceggel http://www.life.hu/drlife/20120910-meg-akarjak-olni-a-talibok-harry-brit-herceget-aki-helikopterpilotakent.html Meg akarják ölni a tálibok Harry brit herceget, aki helikopterpilótaként második kiküldetésére tért vissza Afganisztánba a brit hadsereggel. Dr. Life -- Terrorfenyegetés miatt vették le a moziműsorról a The Interview filmet http://www.life.hu/kult/20141217-terrortamadassal-fenyegetoznek-a-sony-filmstudio-adatbazisat-feltoro-hackerek.html Nem csak a The Interview New York-i premierje került veszélybe, hanem a filmet látni kívánó mozinézők is: terrortámadással fenyegetőznek azok a hackerek, akik korábban a Sony filmstúdió számítógépes adatbázisát törték fel. Kult AFP Feljelentették az M1 műsorvezetőjének támadóit http://www.life.hu/news/20150416-borsa-miklos-musorvezeto-tamadoit-feljelentettek.html Borsa Miklóst, az M1 műsorvezetőjét szombat éjjel támadták meg Balatonfüreden. A híradós zúzódásokat szenvedett, és jelenleg otthonában gyógyul – az elkövetők ellen pedig eljárás indult. News -- Így néz ki egy oroszlán szemből, mielőtt támad http://www.life.hu/news/20150410-oroszlan-tamadas-elott-foto.html A pakisztáni természetfotós az utolsó pillanatban kapta le kamerájával az oroszlánt, ami majdnem rátámadt. News --

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.