Országos Meteorológiai Szolgálat hidegfront időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alig volt időnk élvezni a 25 fok feletti hőmérsékletet és ezzel a nyári életérzést, máris újabb hidegfront éri el hazánkat.

Szerdán napközben még nyárias időjárásra van kilátás, késődélutánra azonban megerősödik a felhőzet, és esőre, viharos szélre is számíthatunk. A hidegfront este halad át a Duna vonalán, majd a késő esti, éjféli órákban az ország délkeleti részét is eléri. A fronthoz zivatarok is társulnak, nagyobb számban az ország északi felén. A zivatarhoz néhol 90-100 km/h feletti szélroham, nagy méretű jég, illetve felhőszakadás (20-30 mm) is társulhat – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: MTI/Varga György

Csütörtökön is lesz még felhő az égen, de záporokra, zivatarokra már kevés esély van, és a szél is fokozatosan veszít erejéből. Pénteken napos időre van kilátás, maximum 25 fokig melegszik a levegő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.