történelem érettségi történelem érettségi 2015
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A török hódítások koráról, az osztrák-magyar kiegyezésről és a jelenkori népességrobbanásról is meg kellett oldaniuk feladatokat az érettségizőknek történelemből.

Az előző évekhez képest kemény kihívás elé állította az idei magyar- és matekérettségi a vizsgázókat.

Forrás: Origo Forrás: Origo

Történelemből ugyanakkor picit más volt a helyzet: az Origónak nyilatkozó vizsgázó szerint közepesen nehéz volt a feladatsor, melyben a Nyugatrómai Birodalommal, a reformációval, az osztrák-magyar kiegyezéssel, a két világháború közötti Magyarország történelmével és a második világháborútól a rendszerváltásig terjedő időszakkal, illetve többek közt az ENSZ-el és a népességrobbanással kapcsolatos feladatokat is meg kellett oldaniuk a diákoknak.

Sokkoló! Előzetesen gyakorolta a halál-manővert Andreas Lubitzhttp://www.life.hu/news/20150506-andreas-lubitz-a-germanwings-gep-masodpilotaja-elozetesen-gyakorolta-a-gyors-sullyedest.htmlDöbbenetes részlet szivárgott ki a Germanwings-katasztrófáról: Andreas Lubitz előzetesen gyakorolta a gyors és irányított ereszkedést, mellyel később 150 embert küldött a halálba az Alpokban.NewsAFPKifogott a matek érettségi a magyar szépségkirálynőnhttp://www.life.hu/bulvar/20150505-sydney-van-den-boschon-a-miss-earth-hungary-gyoztesen-kifogott-a-matek-erettsegi.htmlA Miss Earth Hungary győztese közösségi oldalán sopánkodott a matek érettségije miatt.TV + Bulvár--Logikai feladatok, kombinatorika, halmazelmélet a matekérettséginhttp://www.life.hu/news/20150505-logikai-feladatok-a-matek-erettsegin.htmlAz Eduline információi szerint a középszintű matematikaérettségi első részében a többi között logikai feladatokat kell megoldaniuk a kedd délelőtt vizsgázó diákoknak.News--Íme, az idei magyarérettségi feladatok - Ti meg tudnátok oldani?http://www.life.hu/news/20150504-ime-az-idei-magyarerettsegi-feladatok.htmlMájus 4-én, hétfőn a magyarérettségin izgulhattak a diákok. A következő másfél hónapban összesen 115 300-an írásbeliznek és szóbeliznek. Eláruljuk, mi volt a mai írásbeli feladatsor. NewsThinkstockFel lehet kötni a gatyát! Hétfőn kezdődnek az érettségikhttp://www.life.hu/news/20150502-hetfon-kezdodnek-az-erettsegi-vizsgak.htmlHajdu Steve trükkel érettségizett le, de Fodor Zsóka például úgy szerzett diplomát, hogy sosem érettségizett. A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek hétfőn az idei érettségi vizsgák.NewsThinkstockHajdu Steve trükkel érettségizett lehttp://www.life.hu/bulvar/20150429-hajdu-steve-trukkel-erettsegizett-le.htmlA közelgő érettségik alkalmából Hajdu Steve elmesélte, milyen trükkel sikerült letennie a vizsgát.TV + BulvárFotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.