Vigyázat! Gyilkos vírus érkezik!

Forrás: PhotoAlto/Gérard Launet -
Rombertik számítógép vírus malware
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pusztító vírust sikerült kifejleszteniük a vírusíróknak. A kártevő öngyilkos merényletet indít a számítógép ellen, ha észreveszi hogy kutatnak utána. 

Nagyon durva pusztítást végezhetnek azok a malware-k, amelyeket nemrég fejlesztettek ki vírusírók - legalábbis erről számolt be blogján a Cisco Talos csapata.

Képünk illusztráció Forrás: PhotoAlto/Gérard Launet

A Rombertiknek keresztelt kártevő megpróbálja megszerezni többek közt a hitelkártykaszámokat, a felhasználó online adatait, a jelszavakat és felhasználói neveket, melyeket ezután továbbküld egy szerverre. A kártevőt az teszi igazán félelmetessé, hogy egy magas szintű álcázási technikát egyesít egy nem különösebben jól megírt adathalász módszerrel. Sokan egyébként úgy gondolják, hogy a Rombertiket eredetileg állami szereplők ellen készítették, most azonban bekerült a mindennapokba is.

A vírus elsősorban e-mailen keresztül, csatolmányként terjed. Úgy tudtok tehát védekezni ellene, ha nem nyittok meg olyan e-mailt és csatolmányt, amelyről nem tudjátok, hogy kitől érkezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.