Eiffel-tornyot Eiffel-tornyon zsebtolvaj Eiffel-torony sztrájk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bezárt az Eiffel-torony, mivel a francia főváros egyik jelképének számító épület dolgozói sztrájkba kezdtek a környéken garázdálkodó agresszív zsebtolvajok miatt.

A dolgozók lépésére mindössze egy nappal azután került sor, hogy a párizsi hatóságok bejelentették, a megerősített rendőri jelenlétnek és a videokamerás megfigyelésnek köszönhetően idén csökkent a turisták elleni bűncselekmények száma.

Forrás: Flickr/ longfellowelizabeth

Az Eiffel-tornyot működtető vállalat szerint azért zárták be az épületet, mert a személyzet aggódik a környéken garázdálkodó zsebmetszők miatt, így a cég most a rendőrséggel együttműködve igyekszik megoldást találni a problémára.
A sztrájkoló alkalmazottak egyike elmondta az AFP-nek, hogy olykor eléri a harminc főt is a torony lábánál prédára vadászó zsebtolvajok száma, négy-ötfős bandákban támadnak, főleg a távol-keleti turistákra. Egy másik, a tolvajok ellen fellépő alkalmazottat meg is fenyegettek a zsebesek.
A naponta több ezer, évente 7 millió látogatót vonzó torony normális esetben az év minden napján nyitva van, és csupán rövidebb időszakokra zár be bombariadók vagy sztrájkok esetén. Pénteken is turisták tömegei hömpölyögtek a látnivaló körül.
Három évvel ezelőtt a Louvre dolgozói ugyancsak a zsebtolvajok elszaporodása miatt hirdettek sztrájkot.
A párizsi hatóságok csütörtökön közzétett adatai szerint a rablások száma 25, a zsebtolvajlásoké 23 százalékkal csökkent az év első négy hónapjában az előző év azonos időszakához képest.
Francois Molins párizsi főügyész, aki a héten személyesen is ellátogatott a Champs-Élysées sugárútra, demonstrálva, hogy a rendőrség milyen komolyan veszi a turisták elleni bűncselekményeket, elmondta, hogy az elmúlt hónapokban a városi hatóságok több jelentős tolvajhálózatot is lefüleltek.
A Charlie Hebdo francia szatirikus magazin párizsi szerkesztősége és az egyik kelet-párizsi kóser élelmiszerbolt elleni januári támadások óta a francia fővárosban fokozott biztonsági előírások vannak érvényben.

12 dolog, amit hiányolni fogsz, ha már nem vagy szingli http://www.life.hu/news/20150522-dolgok-amiket-hianyolsz-ha-nem-vagy-szingli.htmlSzinglinek lenni egy idő után unalmas és szomorú is. Azonban, mint mindennek, az egyedüllétnek is van pozitív oldala. Összegyűjtöttük, mit hiányolnak azok, akik már nem szinglik.NewsThinkstockHajléktalanként halt meg az egykori szépségkirálynőhttp://www.life.hu/news/20150522-hajlektalankent-halt-meg-az-egykori-szepsegkiralyno.htmlEgy padon találtak rá az egykori szépségkirálynő holttestére. Hajléktalanként, az utcán ért véget élete. NewsThinkstockJ.K. Rowling teljesen kiakadt Matthew Lewis alsónadrágos képeinhttp://www.life.hu/news/20150522-j-k-rowling-teljesen-kiakadt-matthew-lewis-alsonadragos-fotoin.htmlA Harry Potter egykori Nevill Longbottomja, vagyis Matthew Lewis szuper dögös képein kiakadt az írónő – Twitteren kérte meg a színészt, hogy öltözzön fel.News--Ma ünnepeljük a Magyar Természet Napjáthttp://www.life.hu/news/20150522-ma-van-a-magyar-termeszet-napja.html2014 decemberében indult aláírásgyűjtés annak érdekében, hogy hivatalosan is megalapítsák a Magyar természet Napját, amelyet idén először ünnepelhetünk.NewsThinkstock104 évesen elhunyt a magyar művészhttp://www.life.hu/news/20150522-elhunyt-kristoffy-imre-magyar-karmester.htmlHosszú betegség után, 104 évesen elhunyt Kristóffy Imre szalon- és tánczenész, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. egykori karmestere.News--Bepillanthattunk Aleska dekoltázsábahttp://www.life.hu/news/20150522-aleska-instagram-fotojan-dekoltazst-mutat.htmlAleska legtornász trükkjeitől mindig eláll a szavunk, ezúttal azonban dekoltázsa is felhívta magára a figyelmet. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.