aláírásgyűjtés természet természetvédelem érték Magyar Természet Napja
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2014 decemberében indult aláírásgyűjtés annak érdekében, hogy hivatalosan is megalapítsák a Magyar természet Napját, amelyet idén először ünnepelhetünk.

A három hazai legnagyobb civil szervezet - a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország - 2014 decemberében aláírásgyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy megerősítse a hazai természetvédelem helyzetét.

Hőgyész, Tolna megye Forrás: Life.hu

A célok között szerepelt a Magyar Természet Napjának megalapítása, mellyel a hazai természeti értékeink fontosságára kívánják felhívni a figyelmet. A kezdeményezéshez számos szervezet, és közel 15 000 ember csatlakozott, így a dedikált napot hivatalosan is megtartjuk.

Bor, mámor, Badacsony - járd be hazánk egyik legszebb vidékét!

Ha isteni borok és csodás tájak, akkor neked rögtön Toszkána vagy Provance ugrik be? Semmi kétség, ezek tényleg álomszép vidékek, ám ha hasonló utazásban gondolkodsz, és inkább Magyarországon maradnál, akkor irány Badacsony! Több száz indokot fel tudnánk sorolni, miért is érdemes ide szervezned az idei nyaralást, de mi csak a legfontosabbakat fogjuk - ezektől biztosan megjön majd a kedved!

Rudabányai bányató Forrás: Facebook/ Rudabányai bányató

A választás május 22-re esett, mely világszerte a biológiai sokféleség világnapja is egyben. Hagyományteremtő szándékkal erre az időpontra egy egész napos eseményt tervez a három szervezet 09.00 és 18.00 között a Margitszigeten.

A részletes programot itt olvashatod!

Friss levegő, isteni ételek, káprázatos vidékek - kirándulj a Bükkben!

Az erdő minden évszakban feledhetetlen élményt nyújt, hiszen mindig más arcát mutatja – a tavasz mégis a legkülönlegesebb, hiszen a hosszú tél után ilyenkor szabadulunk ki újra a természetbe. Fedezd fel a Bükk-hegység legszebb kirándulóhelyeit!

Rossz idő lesz egész hétvégén! Esős, borús pünkösd elé nézünkhttp://www.life.hu/news/20150522-rossz-ido-lesz-egesz-hetvegen-esos-borus-lesz-a-punkosd.htmlA hosszú hétvége időjárása sajnos semmilyen szabadtéri programnak nem kedvez. Esős, borús napok várhatóak, néhol napközben is csak 13 fokig melegszik a levegő.News--Kim Kardashian és David Duchovny bohócorral jótékonykodikhttp://www.life.hu/news/20150521-kim-kardashian-es-david-duchovny-bohocorral-jotekonykodik.htmlSok híresség között Kim Kardashian és David Duchovny is csatlakozotta a „Red Nose Day” elnevezésű kezdeményezéshez, amellyel szegény gyermekeket támogatnak.News--A brit mókusoknak elkél az esernyőhttp://www.life.hu/news/20150520-mokust-fotozott-egy-brit-fotos-esernyovel-a-kezeben.htmlMax Ellis, brit fotós úgy gondolta, hogy az ország időjárási körülményei miatt bizony a mókusoknak is elkél az esernyő.NewsOrigoMeglepő fordulat az Eurovízión! Boggie esélyei tovább nőhetnek?http://www.life.hu/news/20150522-boggie-eselyei-tovabb-nohetnek-az-eurovizios-dalfesztivalon-ket-versenytarsa-lebetegedett.htmlBoggie két versenytársa is lebetegedett, ami miatt kérdésessé vált a szereplésük a szombati döntőn.News--Ne ijedj meg, ha repülnél, átfestették a Wizzair gépeket!http://www.life.hu/news/20150521-ne-ijedj-meg-ha-repulnel-atfestettek-a-wizzair-gepeket-eltunt-a-lila-helyette-kek-van.htmlA Wizz Air 11. évfordulóját megújult branddel és új festéssel ünnepelte. A rószaszín maradt a lilából kék lett.News--Mit szólnál, ha láthatnád, hogy fog kinézni a párod öregen?http://www.life.hu/news/20150520-megnezhette-egy-par-hogy-fognak-kinezni-oregen.htmlEgy hamarosan házasodó szerelmespár tagjai megnézhették, hogy fognak kinézni tíz, húsz, harminc év múlva. Eldönthették, így is tetszeni fognak-e egymásnak. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.