Még a végén jó idő lesz a hosszú hétvégén? Furcsán alakul a a pünkösdi időjárás

Forrás: Thinkstock -
eső Pünkösd napsütés időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napok óta halljuk, hogy a várva várt hosszú hétvégén heves esőzések várhatók. Ez be is bizonyosodott, ám nincs ok az aggodalomra: úgy tűnik, csodaszép napsütésre is számíthatunk még ezeken a napokon. Bicikliket, piknikpokrócokat elő!

Szombaton a nap első felében borult lesz az ég és sokfelé várható újabb eső, zápor, zivatar - többfelé kiadós mennyiségben (akár 30-40 mm). Heves felhőszakadások is lehetnek, melyek villámárvizet okoznak! Késő délutántól dél felől csökken a felhőzet és csökken a csapadékhajlam, sőt, akár a nap is kisüthet! Estére mérséklődik a szél. A csúcshőmérséklet nyugaton 15, keleten 22 fok körül alakul.

Forrás: Thinkstock

Pünkösd vasárnap gyakrabban süt ki a nap, de továbbra is megnövekszik a felhőzet és zápor, zivatar is előfordul. 23 fok köré kúszik délutánra a hőmérő higanyszála.

Pünkösd hétfőn az erősen felhős ég mellett nyugaton bukkanhat elő hosszabb időre a nap. Keleten többfelé, máshol csak szórványosan lesz csapadék. 20-21 fok várható délután.KeddBorongós, szeles időre van kilátás. Keleten valószínű a több eső, záporeső. Az ÉNy-i szél többfelé megerősödik.A folytatásSzerdától, csütörtöktől napos, melegedő idő jöhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.