Nyalakodás felsőfokon! Bemutatjuk az év fagylaltját

Forrás: MTI/Ujvári Sándor -
fehér csokoládé csokoládé fagylalt Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete verseny ostya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A belga csokoládéból készült, mogyorós ostya-törmelékkel és fehér csokoládéval rétegelt, opera royal fantázianevű fagylalt érdemelte ki "Az év fagylaltja 2015" címet Soltvadkerten. Több mint 80 alkotás közül választották ki a befutót. 

A győztes fagylaltkülönlegességet Mányoki Krisztián, pátyi cukrászmester, készítette. A versenyt 18. alkalommal rendezte meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, idén 41 csapat nevezett 2-2 fagylalttal. Ebben az évben a kötelező íz a sárgabarack volt, de mellette egy szabadon választott ízt is beépíthettek a cukrászok. Csuta Zsolt csákvári mestercukrász, a zsűri elnöke kiemelte, hogy "soha nem látott ízkombinációk" jelentek meg - ez egyébként a verseny kiírásában feltételként is szerepelt.

Forrás: MTI/Ujvári Sándor

„A kötelezően készített, sárgabarack ízesítésű fagylaltok is óriási ízválasztékkal vonultak fel. Nem mindegy, hogy a gyümölcs honnan származik, hogy mennyit tesznek belőle a fagylaltba, vagy milyen kiegészítő anyagokat adnak hozzá" – hangsúlyozta Csuta Zsolt.

Kovács Laci újabb életveszélyes expedícióra készül – 400 kilométer a forró sivatagbanhttp://www.life.hu/news/20150527-kovacs-laci-xlaci-ujabb-eletveszelyes-expediciora-keszul-400-kilometert-gyalogol-majd-a-forro.htmlKovács Lászlóval tavaly malájziai útja kapcsán beszélgettünk, idén pedig újabb kihívásra készül: egyedül próbálja meghódítani a világ legveszélyesebb sivatagját. Laci, ha kell, saját vizeletét issza majd és szembeszáll a kígyókkal.News--A nap videója: Elképesztő malackodáshttp://www.life.hu/news/20150527-elkepeszto-malackodas-malackakkal-akik-a-gyermekekkel-es-a-kutyakkal-jatszanak.htmlA szemfüles malackák egyetlen percet sem szalasztanak el, hogy a gyermekek pajtásaként játsszanak, sőt akár a nagy kutyusban is havert látnak.News--10 dolog, amit nem tudtál Robbie Williamsrőlhttp://www.life.hu/news/20150526-robbie-williams-vilaghiru-enekesrol-zeneszrol-megtudtunk-tiz-kulonleges-dolgot.htmlAugusztusban újra Magyarországra látogat a világ egyik legmenőbb popsztárja, Robbie Williams! Az őrületesnek ígérkező nyári koncertre hangolódva összegyűjtöttünk 10 érdekes tényt, amit talán még a legnagyobb rajongók sem tudnak Robbie-ról.News--Fából készített traktor egy magyar férfi http://www.life.hu/news/20150508-fabol-keszitett-traktor-egy-magyar-ferfi-puskas-istvan-traktorvezeto.htmlA tiszalöki, Puskás István mesterművét sokan megcsodálják, hiszen igazi látványosság a fából készült, működő traktor.News--Meghalt Charles Kennedyhttp://www.life.hu/news/20150602-meghalt-charles-kennedy-brit-politikus.htmlMinden idők legfiatalabban megválasztott brit parlamenti képviselőjének halálhírét családja közölte kedd reggel.News--Visszaszámlálás indul! Végleges a Balaton Sound programjahttp://www.life.hu/news/20150601-visszaszamlalas-indul-vegleges-a-balaton-sound-programja.htmlAz idén kilencedik alkalommal jelentkező fesztivál, a MasterCard Balaton Sound minden eddiginél gazdagabb programmal várja a Balaton partjára az elektronikus zene rajongóit. Jön – megannyi más mellett – Tiësto, Hardwell és a Faithless.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.