Erzsébet királynő halálhírét keltette egy brit újságíró

Forrás: AFP/Eddie Mulholland -
Twitter mobiltelefon Erzsébet királynő újságíró halálhír bocsánatkérés elnézés BBC
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A BBC-nél dolgozó nő Twitter-oldalán jelent meg a hatalmas felbolydulást okozó hír, amely az eddigi információk alapján szerint valószínűleg az őrizetlenül hagyott mobiltelefonján tréfálkozó kedves ismerőse műve lehetett.

Ahmen Khawaya, a BBC egyik munkatársa először arról írt Twitteren, hogy kórházba került Erzsébet királynő. Pár órával később pedig megjelent a poszt, ami szerint az uralkodónő meghalt.

Forrás: AFP/Eddie Mulholland

A több ezer követőt számláló újságíró később levette a bejegyzést, és elnézést is kért érte, ám addigra már több hírportál, köztük a német Bild és a CNN is átvette a hírt.

Mindeközben az NBC News beszélt a Buckingham-palotával, amely közölte, hogy Erzsébet királynő nemhogy csak él és virul, de még hivatalos programokon is részt vett a nap során. Egyelőre nem tiszta, pontosan mi történt.

Erzsébet királynő egyébként éppen a napokban esett át szokásos évi egészségügyi vizsgálatán, és nemrég hagyhatta el a kórházat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.