Szex, gyilkosság és boszorkányság - Feltárultak a középkori apácazárda sötét titkai

Forrás: Paul Murray / John Moore Örökségvédelmi Szolgáltatások -
gyilkosság Oxford bűn kolostor ásatás koraszülött régész titok gyermek apácazárda botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korántsem nevezhető unalmasnak és egyhangúnak a 16. században működő littlemore-i zárda lakóinak élete - derült ki egy oxfordi kolostor temetőjében végzett ásatás során.

Azt már a korábbi feljegyzésekből is tudni lehetett, hogy nem ok nélkül záratták be 1525-ben a littlemore-i apácazárdát, amely működésének utolsó évtizedeiben botrányoktól volt hangos. Brit régészek nemrég 92 földi maradványra bukkantak a zárda egykori temetőjében, Oxforban - írja az Origo.

Az egyik hármas sír feltárása Forrás: Paul Murray / John Moore Örökségvédelmi Szolgáltatások

A csontvázak, amelyeknek többsége nő, betegségekről, törvénytelen gyerekről és gyilkosságról árulkodnak Paul Murray, a John Moore Heritage Services munkatársa szerint. Az egyik csontváz vizsgálata során például lepra nyomait állapították meg, másnál pedig súlyos fejsérülést, amely feltehetően a halálát is okozta az apácának.

Egy másik nőt arccal lefelé temették el - a kutatók szerint így szégyenítették meg valamilyen korábban elkövetett súlyos bűne miatt. Lábszárait halála után eltávolították, helyén egy koraszülött gyermek földi maradványait találták. A littlemore-i zárda leghíresebb lakója egy bizonyos Katherine Wells főnöknő volt, akit bűnei miatt 1518-ban megfosztottak hivatalától - hogy miket követett el, arról bővebben az Origón olvashatsz ide kattintva.

Egy hajdanvolt apáca vallomása a szexről

A szexualitás teljes elutasítása, leszbikus szerelem, esetleg bizarr szexuális szokások - a hétköznapi ember valahogy így képzeli el egy apáca erotikához fűződő viszonyát. Pedig ennél jóval árnyaltabb a kép - erről korábban ITT mesélt őszintén a Life.hu-nak Gyöngy, egy hajdanvolt apáca.
Egykori gyakornoka kitálalt Bill Clintonrólhttp://www.life.hu/news/20150602-bill-clinton-egykori-gyakornoka-kitalalt.htmlMár négy nő állította, hogy a volt amerikai elnök, Bill Clinton zaklatta. A legújabb a listán Kathleen Willey, aki önkéntes gyakornok volt a Fehér Házban. News--Elölről apáca, hátulról bombázó volt Liptai Claudiahttp://www.life.hu/trend/20140217-liptai-claudia-a-tv2-musorvezetoje-mely-hatkivagasu-ruhat-viselt-a-nagy-duett-elo-showjan.htmlA TV2 műsorvezetője görög istennős öltözete után hátvillantós szettben szexizett.TrendOrigoBörtönbüntetést kapott az a nő, aki hangosan szexelthttp://www.life.hu/news/20150602-gemma-wale-small-angol-not-ket-het-bortonbuntetesre-itelte-a-birosag-mert-hangosan-szexelt.htmlSzomszédjai jelentettek fel, azt az angol hölgyet, aki túl hangosan szexelt párjával.News--Megszületett az ítélet a gólyatábori erőszakoló ügyébenhttp://www.life.hu/news/20150603-7-es-fel-evet-kapott-a-golyatabori-eroszakolo.htmlElítélték a fotóst, aki megerőszakolt egy fiatal lányt az ELTE fonyódligeti gólyatáborában. News--Ez hogy történhetett? Taxisok támadták meg a fitneszmodellt!http://www.life.hu/news/20150603-kiss-virag-fitneszmodellt-taxisok-tamadtak-meg-a-nyugatinal.htmlA Nyugati pályaudvarnál taxisok támadták meg Kiss Virágot, a szexi fitneszmodellt.News--Vérben úszott a hullámvasút, többen súlyosan megsérültekhttp://www.life.hu/news/20150603-hullamvasut-baleset-volt-angliaban.htmlSúlyosan megsérültek négyen Anglia egyik leghíresebb hullámvasútján. Két kocsi összeütközött. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.