Ettől habzik a Balaton

Forrás: Flickr/SuperCar-RoadTrip.fr -
szúnyog Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan arra gyanakodtak, hogy szennyezett a Balaton, ugyanis helyenként habos, olajos uszadék jelent meg. KIderült, mi okozza ezt. 

Nem szennyezés miatt jelent meg a Balaton vizén helyenként habos, fehéres, olajos uszadék, hanem árvaszúnyogok maradványai lebegnek a felszínen - tudta meg az MTI a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpontjától.

Forrás: Flickr/SuperCar-RoadTrip.fr

Strandokon, öblökben, hajókikötőben látták eddig a foltokat, amiről kiderült, természetes, szezonális jelenség.

Ezeket a helyeket ne hagyd ki!

Ha a Balatonra készülsz, van számodra néhány tippünk. Fedezd fel a Káli-medencét, vagy látogass el az álomszép borvidékre, Badacsonyba! Ajánlunk neked öt csodálatos helyet az északi parton, neked már csak választanod kell, hová utazol!

Az árvaszúnyogok a víz melegedése miatt rajzanak ki nyáron, és a visszamaradt lárva- és bábbőrök ragadós maradványát láthatjuk a vízen, így pánikra semmi ok. Hamarosan megszűnik a jelenség.

Ma van a környezetvédelmi világnap - te is tegyél valamit!http://www.life.hu/news/20150605-ma-van-a-kornyezetvedelmi-vilagnap-te-is-tegyel-valamit.htmlA környezetvédelmi világnap alkalmából péntektől vasárnapig autómentes parkká változik a Városliget, zöld és civil szervezetek veszik birtokba a lezárt Kós Károly sétányt, ahol ingyenes családi és gyerekprogramokkal, valamint koncertekkel várják a közönséget. Tegyél ma te is valamit a környezetedért!NewsBokorban erőszakoskodott a 13 éves kislánnyalhttp://www.life.hu/news/20150604-bokorban-eroszakoskodott-a-13-eves-kislannyal.htmlSokáig titokban maradt, hogy egy pedofil férfi hetekig zaklatott egy kislányt Szegeden. News--Bokorban erőszakoskodott a 13 éves kislánnyalhttp://www.life.hu/news/20150604-bokorban-eroszakoskodott-a-13-eves-kislannyal.htmlSokáig titokban maradt, hogy egy pedofil férfi hetekig zaklatott egy kislányt Szegeden. News--Ennyire meleg van? Újabb pucér nő mászkál az utcánhttp://www.life.hu/news/20150604-ujabb-pucer-no-maszkal-az-utcan.htmlA Rákóczi téren tárta fel bájait egy hölgy csütörtök délelőtt. Igaz, hogy meleg van, de ennyire?NewsThinkstockItt a kánikula! Vasárnap lesz a legmelegebbhttp://www.life.hu/news/20150604-idojaras-junius-elso-hetvegejen-kanikula-lesz.htmlPénteken és a hétvégén ragyogóan napos, igazi strandidő várható, csapadékra szinte semmi esély, a levegő is alig mozdul majd.News--Erzsébet királynő halálhírét keltette egy brit újságíróhttp://www.life.hu/news/20150603-erzsebet-kiralyno-halalhiret-keltette-a-bbc-egyik-ujsagiroja-twitteren.htmlA BBC-nél dolgozó nő Twitter-oldalán jelent meg a hatalmas felbolydulást okozó hír, amely az eddigi információk alapján szerint valószínűleg az őrizetlenül hagyott mobiltelefonján tréfálkozó kedves ismerőse műve lehetett.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.