A yuccie az új hipszter

Forrás: Thinkstock -
hipszter yuccie
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szelfi, a favágószexuális, a hipszter, a szveg, a yolo és az aputest szavakat már épp, hogy sikerült beépítenünk a szótárunkba. Most újabb szócikket kell megjegyeznünk, a yuccie-t. 

Egy David Infante nevű fickó szerint már nem is léteznek hipszterek. Hiszen a hipszerség lényege éppen az, hogy ne legyen belőlük sok, és ha már mindenki hipszter, akkor senki sem hipszter.

A bajszos, bringás, művészkávét fogyasztó, nem maintstream ruhákba öltöző hipszterek már megsértődnek azon, ha így nevezik őket. Infante szerint itt az ideje, hogy végre a nevén nevezzük a dolgokat. Ezeknek az egyedeknek az új, hivatalos neve a

Yuccie.

Azaz a Young Urban Creatives. Minden olyan fiatal, akik egy kicsit eltér a szokásostól öltözködésben, viselkedésben, vagy más a zenei ízlése, mint az átlagos, és még kreatív munkát is végez, az yuccie.

Forrás: Thinkstock

Ha esetleg a fentebb felsorolt szavak nem csengenének ismerősen, akkor se ess pánikba, elmagyarázzuk őket!

Szleng kisokos

Szelfi: önmagunkról, saját kezűleg készített fotó. Történhet mobiltelefonnal, kamerával, szelfibottal, tükörben, illetve gyakorlatilag bármilyen képmegörökítővel. Lényeg, hogy a készítőjét ábrázolja.
Favágószexuális: Metroszexuális előélet, (nem feszülős) divatos ruhák, kockás flaneling, bakancs, esetleg sapka. Edzett, szálkás test, ápolt külső, rendezett szakáll. Balta, Stihl fűrész igény szerint.
Hipszter: A hipszterek a yuccie-k elődei. Szakállas, bajszos, szemüveges, bringás, elvont arcok. Az igazi hipszterek utálják a mainstream-et, és hamarabb szerettek mindent, mint mielőtt divatos lett.
Szveg: eredetileg swag. A jó ég tudja mit jelent, de nagyon trendi. Nyersfordításban stílus.
Yolo: You Only Live Once, azaz csak egyszer élsz. Ez a modern kor Carpe Diem-je.
Aputest: Dadbod, azaz aputest az elmúlt hetek egyik legnagyobb hájpja. ITT olvashatsz róla.
Meghalt a Playmobil atyjahttp://www.life.hu/news/20150611-horst-brandstatter-a-playmobil-atyja-meghalt.htmlHorst Brandstätter, a Playmobil-figurákat gyártó cég feje 81 éves korában elhunyt.News--Orrfacsaró bűz miatt bukott le az apagyilkos férfihttp://www.life.hu/news/20150611-orrfacsaro-buz-miatt-bukott-le-az-apagyilkos-ferfi.htmlA 33 éves férfi megölte apját, majd négy napig élt a holttesttel. NewsThinkstockA magyar színésznő végre megszólalt: "Sikoltoztam, de csak azt sziszegte: 'Kussolj, mert megöllek!'"http://www.life.hu/news/20150611-megszolal-kulcsar-viktoria-pecsi-szineszno-akit-megtamadtak-a-nyilt-utcan.htmlFojtogatta, kirabolta és feltehetően meg akarta erőszakolni Kulcsár Viktória pécsi színésznőt T. István.News--94 éves a világ leghíresebb asszonyának férjehttp://www.life.hu/news/20150610-fulop-herceg-ii-erzsebet-ferje-94-eves.htmlII. Erzsébet királynő férje, Fülöp herceg ma ünnepli 94. születésnapját. A herceg 68 éve házastársa a világ talán leghíresebb asszonyának.News--Repülő nagykövetet választanál? Most megteheted!http://www.life.hu/news/20150610-repulo-nagykovetet-valasztanal-most-megteheted.htmlÚjabb légiutas-kísérő kap lehetőséget, hogy az elkövetkező két évben rózsaszínben lássa a világot, mint a jelenlegi nagykövet, Petra.NewsOrigoBoldog szülinapot, Csákányi Eszter!http://www.life.hu/news/20150610-csakanyi-eszter-ma-62-eves.htmlMa ünnepli 62. születésnapját az ország egyik kedvenc színésznője.NewsFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.