Angela Merkel nevében hackerek e-maileztek

Forrás: Reuters/Thomas Peter -
Angela Merkel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Angela Merkel nevében küldtek e-maileket a Bundestag számítógépeire támadó hackerek.

Angela Merkel német kancellár parlamenti képviselői irodájának egyik gépét is megfertőzték a német törvényhozás alsóházának (Bundestag) informatikai rendszerét megtámadó hackerek - írta a Bild am Sonntag (BamS) című vasárnapi német lap.

Forrás: Reuters/Thomas Peter

A cikk szerint a támadók e-mailt is küldtek Merkel nevében, benne egy linkkel, amely egy kémszoftvert telepítő oldalra vezetett. A tárgysorban szereplő megjelölés szerint egy telefonkonferenciára invitáló hamis levél néhány napja több képviselő postafiókjában felbukkant. A Bundestag hivatala a parlamenti intraneten - belső hálózaton - figyelmeztetést adott ki, hogy senki ne kattintson a linkre. A Merkel vezette konzervatívok frakciójának egy szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a BamS értesülését, számolt be az MTI.

A belügyminisztérium megítélése szerint is egy külföldi titkosszolgálat állhat a támadás hátterében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.