Undorító! Elkezdődött a kínai kutyaevő fesztivál

Forrás: Thinkstock -
kutya Kína undorító
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elkezdődött a leggusztustalanabb rendezvény, amiről valaha hallottunk: a kínai kutyaevő fesztivál.

A kínai Jülin városában sült, vagy főtt kutyahúst és alkoholt fogyasztanak hagyományosan a nyári napfordulókor. Az állatvédők, és több nemzetközi híresség hiába kampányolt, nem tudták idén sem megakadályozni, hogy az ember legjobb barátja a tányérra kerüljön.

Forrás: Thinkstock

A Facebookon és a Twitteren a "Say no to dog meat" kampány ugyan rengeteg embert állított az ügy mellé, és a jülini önkormányzat is elhatárolódik az eseménytől, mégis legalább tízezer ebet fogyasztanak el a fesztiválon.

Állítólag idén macskahússal is bővült az étlap.

Ebben az évben és tavaly is több kutya-mészárszéket zártak be, viszont a legtöbb forrás szerint a jülini fesztiválra egész egyszerűen házak udvarából lopkodnak össze kutyákat, és őket sütik meg. A tartományban közel háromszáz ember hal meg évente veszettségben, ezt pedig összefüggésbe hozták a kutyahús fogyasztással.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.