Marad a felhős, hűvös idő

Forrás: Thinkstock -
zivatar időjárás-előrejelzés melegedés hőmérséklet napsütés felhősödés Nyár zápor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nagy melegre és a szikrázó napsütésre még várni kell: a hétvégén több helyen marad a borult ég, több helyen számíthatunk záporra, zivatarra.

Nem várható jelentősebb felmelegedés a következő napokban - írja az Origo. Bár a nap már az ország több pontján is kisüthet hosszabb időre, a hőmérő higanyszála maximum 28 fokig kúszhat, ám a legtöbb helyen nem sokkal 20 fok felett alakulhat a nappali hőmérséklet.

Forrás: Thinkstock

Pénteken legtovább a Tiszántúlon élők számíthatnak felhős, borongós időre, az ország többi részén felszakadozik a felhőzet, számottevő csapadék azonban nem várható. A Dunántúlon és a keleti országrészben megélénkül a szél. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.

Szombaton már hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, délután és este azonban érdemes magunknál tartani az esernyőt: ekkor több helyen valószínű zápor. A hőmérséklet 23 és 28, illetve 10 és 15 fok között alakul.

Vasárnap reggel a Dunántúlon és a keleti országrészben élők ébredhetnek záporra, zivatarra. A szél több helyen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 26, a legalacsonyabb 12 és 17 fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.