Hűha! Megdöbbentő dolgot kért a pápa

Forrás: AFP/Filippo Monteforte -
pápa Bolívia kokalevél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan Bolíviába látogat Ferenc pápa, aki az ország kulturális minisztere, Marko Machicao szerint pápától szokatlan dolgot kért.

Ferenc pápa azt kérte, július 8-i bolíviai látogatására biztosítsanak számára kokalevelet, amit rágni fog. A BBC értesülései szerint a bolíviai kormány kokateát ajánlott a pápának, aki viszont kifejezetten a leveleket választotta a meleg ital helyett, hiszen többezer éve ez a hagyomány az Andokban.

Forrás: AFP/Filippo Monteforte

Bolíviában a kokain fő alapanyagát, a kokalevelet gyógyászati és vallási célokból engedik fogyasztani, míg a világ többi táján tiltott.

Ünnepeljük a Dunát!http://www.life.hu/news/20150629-ma-van-a-nemzetkozi-duna-nap.htmlMa van a Nemzetközi Duna Nap, amit 2004 óta ünnepelnek a Duna menti országok, így Magyarország is.News--Brutális! Több mint 500 ember megégett egy bulibanhttp://www.life.hu/news/20150627-80-ember-megegett-egy-buliban-tajvanon.htmlSzörnyű, szinte horrorfilmbe illő baleset történt Tajvanban. Tűz ütött ki a főváros egyik szórakoztató parkjában, ötszáztizenhatra nőtt vasárnapra a sérültek száma, van, akinek bőrfelülete 40 százaléka megégett.News--Két kisfiú égett halálra Galgahévízenhttp://www.life.hu/news/20150627-szornyu-baleset-ket-kisfiu-egett-halalra-galgahevizen.htmlAz MTI tájékoztatása szerint két eszméletlen kisfiúra találtak rá a tűzoltók egy égő családi házban. Az elsődleges adatok szerint a felügyelet nélkül hagyott gyerekek bennégtek otthonukban.NewsOrigoElhunyt Benkő Krisztián irodalomtörténész és esztétahttp://www.life.hu/news/20150626-elhunyt-benko-krisztian-irodalomtortenesz-es-eszteta.htmlAz ELTE, valamint a Színház és Filmművészeti Egyetem előadója idén decemberben töltötte volna a 36. életévét.NewsOrigoSokkoló! A fagyasztóba tette szüleit, miután megölte őkethttp://www.life.hu/news/20150627-a-fagyasztoba-tette-szuleit-miutan-megolte-oket.htmlBrutális gyilkossággal vádoltak meg egy férfit, miután két holttestet találtak a fagyasztójában, melyekről azt feltételezik, hogy a szüleié. NewsThinkstockDöbbenetes! Gyermeke koponyáját törte be az apahttp://www.life.hu/news/20150629-a-bagi-apa-ket-gyermeket-bantalmazta-betorte-a-koponyajat.htmlKét kisgyermekét bántalmazta súlyosan családi házukban a 34 éves apa; az agresszív férfit a rendőrség elfogta. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.