Megújulnak az ELTE gólyatáborai

Forrás: Thinkstock -
ELTE gólyatábor egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Teljesen megújulnak az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) gólyatáborai. A jogi kar és a tanítóképző kar idén nem szervez gólyatábort. 

Tavaly a tanítóképző által szervezett, 2013-ban pedig egy jogász gólyatáborban követtek el szexuális erőszakot. Éppen ezért az ELTE szükségesnek tartotta, hogy változtatásokat vezessen be a szervezésben. "Az intézmény vezetése a hallgatói önkormányzattal közösen részletesen megvizsgálta a korábbi szervezései gyakorlatot, és hosszú távú erőszak-megelőzései, áldozatsegítési koncepciót dolgozott ki" - mondta el Jegyes-Tóth Kriszta, az ELTE kommunikációs igazgatója az MTI-nek.

Forrás: Thinkstock

Zaránd Péter, az ELTE Hallgatói Önkormányzat elnöke arról beszélt, hogy a gólyatáborok és az orientációs napok szervezésére már az idei nyártól új szabályzat vonatkozik. Az új szabályok szerint fokozott figyelmet kell fordítani a résztvevők testi épségére, az egészségük megóvására, emberi méltóságuk, valamint önrendelkezési joguk tiszteletben tartására.

A hallgatói önkormányzat idén érzékenyítő tréninget tart a gólyatáborok szervezőinek. A felsőoktatási törvény várható módosításának megfelelően a gólyatáborok szervezéséért és a biztonságért az egyetem foglalkoztatásában álló főszervező személyesen felel majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.