Pfúj! Furcsa dolgokat hagytak maguk után a fesztiválozók!

Forrás: AFP/Oli Scarff -
sátor csatatér szemét tonna tehén Glastonbury Fesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány napja véget ért az egyik leghíresebb nyári fesztivál, a Glastonbury fesztivál Angliában. 177 ezer ember indult el haza, a helyszínen „csak” az 1650 tonna szemét maradt, és még más meglepő dolgok.

A Galstonbury fesztiválon minden évben ott vannak a legnagyobb sztárok is, ráadásul idén Lilu is itt mulatott. A legnagyobb nyári partik helyszíne, ahogy a bulizók elhagyják a területet, igazi csatatér látványát nyújtja.

Forrás: AFP/Oli Scarff

A területet 800 önkéntes takarította, akik 1650 tonna szemetet szedtek össze. De nem ez az egyetlen megdöbbentő adat: 11 tonnányi ruhát és kempingfelszerelést hagyott hátra a bulizóközönség. Köztük 5500 sátrat, 6500 hálózsákot, 3500 gumimatracot és 2200 széket.

Forrás: AFP/Oli Scarff

A leharcolt területnek nagyjából hat hét regenerációra van szüksége, mielőtt újra odaengedik a közeli tejüzem állatait. Miattuk egyébként különösen odafigyelnek például a sátorcövekek összeszedésére, ami korábbi években már okozta legelő tehén halálát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.