Hétfőtől újra nyit a Nyugati pályaudvar

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
felújítás menetrend forgalom karbantartási munkálat megnyitás vonat Nyugati pályaudvar közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Július 6-tól visszaáll a rend: ismét a megszokott vonalon, a felújítás előtti menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Véget értek a Nyugati pályaudvar felújítási munkálatai - írja az MTI. Újra megindul tehát a menetrendszerinti forgalom, amely a 60-70 ezer utast fogadó pályaudvar karbantartási munkálatai miatt június 22-től két hétig szünetelt.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Közölték: újra a Görgey út felújítása alatt érvényes forgalmi rend szerint lehet utazni a 12-es és a 14-es villamos vonalán, megszűnik a 14A járat. A BKK a villamos és a pótlóbuszok közlekedéséről a www.bkk.hu/gorgey oldalon tájékoztat. Újra a megszokott útvonalán és menetrendje szerint közlekedik a 30-as, a 30A, a 32-es, a 225-ös és a 230-as autóbusz.

Hozzátették: a BKK járatain már nem fogadják el azokat a vasúti jegyeket és bérleteket, amelyeket a Nyugati pályaudvarra mint indulási vagy célállomásra állítottak ki.

Februárban kezdte el a BKK az újpesti Görgey Artúr út teljes felújítását a Rózsa utca és a Szilágyi utca közötti szakaszon, aminek keretében a 12-es és 14-es villamos pályája is megújul. A Görgey út felújítása alatt a 12-es villamos nem közlekedik, helyette hétköznap késő estig a 12-es villamospótló autóbusz, munkanap késő este és hétvégén a 270-es autóbusz jár.

A 14-es villamos június 15-e után a Lehel tér és a Szent István tér–Újpesti piac közötti szakaszon jár - olvasható a BKK korábbi közleményében. A 14A pótlóbusz június 22-étől 26-áig, valamint június 29-étől július 5-éig Újpest-Központ metróállomás és Rákospalota-Újpest vasútállomás között közlekedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.