Katasztrófa sújtotta területté nyilvánították a Népligetet

Forrás: Olvasó -
Népliget vihar Budapest katasztrófa park
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyarországon a napokban végigsöprő vihar a főváros parkjaiban lévő fákban hatalmas károkat okozott. Sok fa kidőlt, kettészakadt a viharban, nagy mennyiségű ágat szakított le az erős szél. A Főkert Nonprofit Zrt. a közparkokban keletkezett természeti csapás mihamarabbi felszámolására válságstábot hozott létre.

A Főkert a Facebookon hívta fel a budapestiek figyelmét, hogy a viharkárok miatt a Népliget egész területét élet- és balesetveszélyes területté nyilvánították, és lezárták a látogatók előtt - írja a szeretlekmagyarország.hu. Az MTI pedig azt írta, hogy a Népligetet katasztrófa sújtotta területté nyilvánították. Arra kérik a fővárosiakat, ne látogassák a budapesti közparkokat, mert a leeső ágak, illetve a fellazult talajban megdőlt fák élet- és balesetveszélyt jelentenek.

Illusztráció, olvasói fotó Forrás: Olvasó



A Főkert munkatársai több mint 4 millió négyzetméter zöldfelületet, közel 97 ezer parki fát és 26 526 darab fasori fát vizsgálnak át. A kidőlt fák, leszakadt ágak feldolgozása, elszállítása folyamatosan zajlik. A közparkok, fasorok átvizsgálása, a károk elhárítása néhány napot vesz igénybe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.