Ugrásszerűen megnőtt a cápatámadások száma Észak-Karolinában

Forrás: Origo -
Észak-Karolina támadás Cápa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az államban az elmúlt száz évben 54 cápatámadást regisztráltak, így most, hogy egy hónapon belül hét támadás is volt, a szakértők is fellkapták a fejüket. 

A támadásoknak szerencsére halálos áldozata nem volt, de súlyos sérülésekkel szállították kórházba a cápatámadást szenvedett strandolókat. Két fiatal vesztette el a karját, egy idősebb férfit pedig a hátán sebezték meg. Volt olyan is, aki életveszélyesen megsérült, amikor egy cápa berántotta a víz alá.

Forrás: Origo

A Daily Beast összeállított egy „listát”, amin a cápatámadások lehetséges okai szerepelnek - mindegyik a klímaváltozáshoz köthető. Az egyik, hogy az Észak-Amerikára jellemző szárazság miatt kevesebb édesvíz jut az óceánokba, így a víz sótartalma nagyon megnőtt. A cápák a sósabb vizeket szeretik, így ha a part mentén sós a víz, akkor oda fognak inkább menni. A másik, hogy a tengerek hőmérséklete egyre melegszik, így több faj is a part menti vizeket választja.

Tragédia a gyorsulási versenyen: egy 19 éves lány meghalthttp://www.life.hu/news/20150713-halalos-balesettel-ert-veget-a-kalocsai-katonai-repuloter-gyorsulasi-versenye.htmlVasárnap este a használaton kívüli kalocsai katonai repülőtéren két autó gyorsulási versenyt rendezett. A járművek összeütköztek, az egyik utas a helyszínen életét vesztette.NewsThinkstockElő az esernyőkkel - megérkezett a hidegfront!http://www.life.hu/news/20150713-hidefront-erkezik-az-oszagba-szellel-es-esovel-idojaras-jelentes.htmlA hidegfrontnak köszönhetően, amely végigvonul térségünkön, ma sok lesz a felhő az égen, és csak rövid időre süthet ki a nap. NewsThinkstockLazulj Peru felett! Te kibírnád ebben az üvegkapszulában?http://www.life.hu/news/20150712-peruban-egy-gyonyoru-skylodge-a-kilatas-fantasztikus.htmlA kalandvágyó turisták egészen biztosan imádni fogják a perui Andokban, 122 méter magasan lévő magaslati kunyhót. A kilátás egyszerűen varázslatos! NewsOrigoHoppá! Csőd szélén a királyi család? Erzsébeték túlköltekeztekhttp://www.life.hu/news/20150711-hoppa-csod-szelen-a-kiralyi-csalad.htmlA Globe magazin címlapján azt állítják: hivatalos, hogy csődbe ment a királyi család. NewsOrigoMáris új barátnője van VV Aureliónak?http://www.life.hu/intim/20150713-vv-aurelionak-maris-uj-baratnoje-van.htmlNehéz követni a helikopterezés bajnokának szerelmi életét, aki nemrég egy újabb, egyelőre ismeretlen szépséggel készített közös képet.IntimOrigoElmarad Szulák Andrea esküvőjehttp://www.life.hu/intim/20150713-elhalasztja-eskuvojet-szulak-andrea-es-parja-gabor.htmlMár 2014-ben az esküvőt tervezte Szulák Andi és párja, Gábor, ám most kiderült, 2015 nyarán biztosan nem kelnek egybe. Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.