63 éves korábban elhunyt Tordasi Ildikó olimpiai bajnok

Forrás: MTI/Kovács Gyula -
Tordasi Ildikó olimpiai bajnok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
63 éves korában elhunyt Tordasi Ildikó, az 1976-os montreali olimpia tőrvívó bajnoka. A halálhírt a Magyar Olimpiai Bizottság közölte a honlapján.

Hosszú, sikeres versenyzői pályafutása során Tordasi Ildikó klubjának neve ugyan többször változott, de az MTK-ban kezdte és ott is fejezte be a vívást, majd sokáig a kék-fehérek fiataljait edzette - írta az Origo.

Budapest, 1972. július 4. Tordasi Ildikó vívó, a XX. nyári olimpiára készülő magyar vívóválogatott tagja. MTI Fotó: Kovács Gyula Forrás: MTI/Kovács Gyula

Három olimpián, az 1972-es münchenin, az 1976-os montrealin és az 1980-as moszkvain vett részt.
Legnagyobb sikerét Montrealban aratta: a magyar küldöttség négy aranyának egyikét ő nyerte, a csapatverseny után pedig bronzot is akasztottak a nyakába. Münchenben második, Moszkvában harmadik lett a tőrválogatottal.

Tordasi Ildikót a Magyar Olimpiai Bizottság saját halottjának tekinti, életéről és sportteljesítményéről itt olvashatsz bővebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.