Érkezik a hidegfront - Vége lesz az óriási hőségnek?

Forrás: Thinkstock -
hőségriadó időjárás hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legmagasabb fokú, piros figyelmeztetés van érvényben vasárnapra is az országban. Több helyen azonban zivatarok menthetik meg a napot.

Az időjárás-előrejelzés szerint vasárnap 34-39 fok között lesz a hőmérséklet napközben. Estére 24 és 32 fok közötti meleget ígérnek.

Érdemes a napot vízparton tölteni a kánikulában. A Balaton és a Velencei-tó 27 fokos. A Balatonnál a napos időt néhány felhő zavarja meg, de eső nem valószínű.

Vigyázat! Az UV-B sugárzás is kimondottan erős lehet, könnyen le lehet égni a napon akár 20 perc alatt.

Forrás: Thinkstock

Északnyugat felől érkezik a hidegfront. Az északi és nyugati megyékben zivatarok várhatóak, heves szélrohamokkal. A zivatarok miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre, Pest megyére, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Nógrád, Veszprém és Zala megyére, illetve másodfokú riasztást Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas megyére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.