Botrány! Az Instagram betiltotta a plus size modellek kedvenc hashtagjét

Forrás: Youtube/Lane Bryant -
plus size modell plus size Instagram
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kereshetsz többé a #curvy hashtagre Instagrammon. Azaz kereshetsz, de már semmit nem fogsz rá találni, ugyanis betiltották. 

Az Instagram szóvivője elárulta, nem a curvy, azaz a gömbölyű nők miatt nem lehet többé rákeresni a szóra, hanem azért, mert sokan nem csak gömbölyded combokat és hasakat, hanem teljesen pőre testrészeket osztottak meg a hashtaggel ellátva, ami ellentmond az Instagram szabályzatának. Egyszerűbb csak simán kitiltani a szót, mint letörölni minden egyes sértő képet, ezért döntöttek így.

Forrás: Youtube/Lane Bryant

Az Instagramra régóta nem lehet mellbimbókat sem posztolni, ezért indult el a mellbimbó kiszabadító kampány korábban, illetve a menstruáló lány kitiltása is óriási felháborodást okozott.

Fatkinis képekkel tüntetnek a nők

Szinte hetek sem telnek el az egyre újabb és újabb mozgalmak között, egymást érik a nyilvános tiltakozások az egészséges testkép témájában. Legutóbb a Photoshop nélküli hús-vér nők forradalmáról írtunk, de beszámoltunk a Szeresd a terhességi csíkokat! elnevezésű kampányról is. Azelőtt pedig a Szőrös Lábúak Klubja borzolta a kedélyeket. És vajon mi a helyzet a #fatkinivel?

Valószínűleg a gömbölyű lányok hashtagjének kitiltása miatt is sokan fognak tiltakozni, mert elsőre tényleg úgy tűnhet, hogy a ducik ellen irányul az új szabály.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.