Jön! Zivatarra, felhőszakadásra figyelmeztetnek a meteorológusok

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
zivatar időjárás felhőszakadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Origo cikke szerint zivatar és felhőszakadás miatt adott ki riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A viharos széllel, jégveréssel járó esőre elsősorban az ország északkeleti részében lehet számítani, de szombat hajnalig az ország egészében előfordulhat.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Az országban bárhol, de nagyobb eséllyel az északi, északkeleti vidékeken alakulhat ki helyenként zivatar. Ezekhez kezdetben egy-két helyen komoly felhőszakadás, akár 30–60 mm közötti csapadék, viharos, 70–90 kilométer/órás szél, esetleg kisebb jég társulhat.

Szombaton kora délutántól előbb az északi, északkeleti megyékben, majd kora estétől a közeledő front hatására a Dunántúlon is egyre több helyen lehet ismét zivatar. Késő este már a Dél-Alföldet is elérhetik a felfrissülést hozó viharok. Heves zivatar is kialakulhat (felhőszakadás, károkozó szélroham és jégeső kíséretében), nagyobb valószínűséggel a Dunántúl északi felében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.