Bungee jumping közben halt meg egy turista Spanyolországban

Fotó: Hajdú D. András [origo] -
bungee jumping halál baleset tragédia gondatlanság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Továbbra sem lehet tudni, hogy gondatlanság vagy baleset vezetett-e a 23 éves brit turista halálához, aki bungee jumping ugrás közben vesztette életét a dél-spanyolországi Granada közelében két napja.

A tragédia kedden délután történt. A bungee jumpingra jelentkezőket szervezett keretek között vitték a Puente Tablate nevű völgyhídhoz. A fiatal nő az ugrást követően nekicsapódott a híd egyik kőpillérének és meghalt. A szemtanúk között ott volt a nagynénje, akihez vakációzni érkezett Spanyolországba. A nő azt mondta: úgy látta, hogy túl hosszú volt a kötél, amellyel a lányt rögzítették.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

A Canal Sur nevű televíziós csatorna értesülése szerint a nyomozás során először a kötelet vizsgálják meg, amellyel a fiatal nő leugrott a hídról. Úgy tudni, hogy a kötélen nem találtak semmilyen törést vagy szakadást, vagyis első ránézésre a minőségével nem volt gond, de megvizsgálják azt is, hogy a rugalmassága is megfelelt-e az előírásoknak.

Az ugrást szervező, extrém sportokra szakosodott cég azt állítja: ők betartották a szabályokat, és minden felszerelést megfelelően ellenőriztek az ugrás előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.