A vonaton ragadt egy kislány egyedül - A MÁV őt hibáztatja

Forrás: Thinkstock -
kislány vonat MÁV
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vonaton ragadt egy hétéves kislány. A MÁV őt és családját okolja. 

Egy édesanya gyerekeivel és keresztlányával Dunakesziről Budapestre indult vonattal. Sok emberrel együtt várták a járművet. Először kislánya, a hétéves Zoé szállt fel, ő pedig a másik két gyerek segítségével próbálta feltolni a babakocsit, mikor hirtelen becsukódott az ajtó, és a vonat rögtön el is indult.

"Elkezdtem nyomni a nyitógombot, mint egy őrült, de nem történt semmi" – mesélte az anyuka a Blikknek"Zoé döbbent tekintettel nézett vissza rám az ajtó túloldaláról, láttam, hogy sírásra görbül a szája."

Az anya rohanni kezdett, és ütötte a vonatot, kiabált a gyerekének, hogy a következő állomásnál száljon le. A nő a pénztárhoz futott, hogy segítséget kérjen, de nem tudtak mit tenni. A forgalmista megpróbálta telefonon hívni a következő állomást, de nem vették fel. Ekkor Edit keresztlánya vette észre, hogy a vonaton ragadt kislány, Zoé közeledik feléjük, megmentőjével.

Forrás: Thinkstock

"Nagyon sírtam, amikor elindult a vonat, azt hittem, örökre elveszítem anyát" - mesélte a napilapnak Zoé - "Amikor a vonaton a felnőttek látták, hogy sírok, hárman is odajöttek, mondták, hogy nyugodjak meg. Az ajtó mögött hallottam, hogy anya kiabál, de nem mertem volna leszállni. Aztán amikor megint megállt a vonat, egy bácsi kintről kinyitotta azt ajtót. Azt mondta, menjek vele, visszavisz anyához."

Kiderült, a férfi végignézte a jelenetet, autóba ült, és elindult a vonat után. A következő állomásnál beérte a szerelvényt, és vissza tudta vinni a kislányt a családhoz.

Az anya keresi megmentőjüket

"Olyan sokkos állapotban voltam, hogy a nevét sem tudtam megjegyezni. Szeretném, ha jelentkezne, és megköszönhetném neki" – nyilatkozta Edit, aki még mindig keresi a kedves férfit, aki megmenette kislányát.

A MÁV szerint Zoé és a családja hibázott. Közleményt adtak ki, amelyben azt írják, a jegyvizsgáló szabályosan indította el a vonatot. "Vasúti dolgozó nem vétett, vizsgálat nem indult" - reagált a MÁV a Blikk kérdéseire. A társaság arra is megkérte a szülőket. hogy jobban figyeljenek gyerekeikre a vonaton.

Edit panaszt tett a MÁV-nál, felháborítónak tartja a választ.

"A kislányom nem ugrott fel a vonatra, hanem fellépett, mi mentünk volna utána, hárman emeltük a babakocsit, amikor bezáródott előttünk az ajtó."

Holttestet találtak a Balatonbanhttp://www.life.hu/news/20150727-holttestet-talaltak-a-balatonban-a-szombaton-balatonfurednel-eltunt-ferfi-az-aldozat.htmlMegtalálták a Balatonban a szombaton Balatonfürednél eltűnt férfi holttestét, közölte Frankó Mariann a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szóvivője.News--Marad a hűvös idő: Kivett pár nap szabadságot a kánikulahttp://www.life.hu/news/20150727-idojaras-elorejelzes-kivesz-par-nap-szabadsagot-a-kanikula.htmlKedden már kevesebb lesz az eső, de annál szelesebb lesz az idő. Strandidő inkább pénteken és szombaton lesz, vasárnapra újra esőt jelez a meteorológia - tájékoztat az MTI.News--Hihetetlen sztori! Az Instagram miatt lépett ki munkahelyéről a mérnök!http://www.life.hu/news/20150727-instagram-miatt-lepett-ki-munkahelyerol-a-holland-ferfi.htmlA holland Eelco Roos az IBM mérnöke volt, tíz év után azonban kilépett a munkahelyéről. Hogy miért? Hát persze, hogy az Instagram miatt!News--Így még soha nem láttad Katalin hercegnét - Fotók!http://www.life.hu/news/20150727-katalin-hercegne-nagyon-racsodalkozott-egy-kisgyerekere.htmlA Kensington Palotának szerencsére saját Twitter-oldala van, így semmiről nem maradunk le. Most például Katalin hercegné furcsán csodálkozó arcában gyönyörködhetünk.News--Mit szól az utca embere a beöntéshez?http://www.life.hu/news/20150726-vlogoli-megkerdezi-az-embereket-a-beontesrol.htmlVlogOli ismét az utca embereit kérdezte, ezúttal egy egészen kényes témáról, a beöntésről. News--Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait - Te ezeket ikszelted?http://www.life.hu/news/20150726-kihuztak-a-hatos-lotto-nyeroszamait.htmlMint minden vasárnap, ma is kihúzták a hatoslottó nyerőszámait. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.