A pápa hollywoodi hírességekkel akar javítani a katolikus egyház imidzsén

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Giorgio Onorati -
Oprah Winfrey pápa Hollywood Matt Damon Vatikán egyház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Oprah, Matt Damon és a tehetségkutató ügynök, Ari Emanuel is meghívást kaptak a Vatikánba Ferenc pápától.

A speciális audienciára rajtuk kívül még több hollywoodi hírességet is meghívtak, köztük producereket és üzletembereket is. A találkozó célja, hogy megvitassák, hogyan lehetne javítani a katolikus egyház imidzsén a nyugati médiában.

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Giorgio Onorati

A hollywoodi elit meghívása talán meglepő választásnak tűnik, ha arra gondolunk, hogy a pápa 25 éve egyáltalán nem néz tévét. Ennek ellenére köztudott, hogy mennyi újító lépést tesz az egyház jobb megítélése érdekében – amibe ez a tett is tökéletesen illeszkedik.

Ferenc pápa újra meglepte a híveket

Az egyházi esküvő után elvált és polgárilag újraházasodott hívők befogadásáról beszélt Ferenc pápa szerdán a vatikáni audiencián. Olvasd el a Life.hu cikkét!
Csúnyán megrongálták az oroszlángyilkos fogorvos nyaralójáthttp://www.life.hu/news/20150806-csunyan-megrongaltak-az-oroszlangyilkos-fogorvos-nyaralojat.htmlIsmeretlenek festékszóróval az oroszlángyilkos szót írták fel annak az amerikai fogorvosnak a floridai nyaralójára, aki vitatott körülmények megölte Zimbabwe híres oroszlánját, Cecilt.NewsOrigoLegyen nálad az esernyőd! Újabb felhőszakadás és jégeső várhatóhttp://www.life.hu/news/20150806-ujabb-felhoszakadas-es-jegeso-varhato-csutortokon-es-penteken.htmlFolytatódik a kánikula, a várható zivatarok és jégeső miatt azonban figyelmeztést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.News--Véletlenül derült ki, hogy kutyával közösült a férfihttp://www.life.hu/news/20150806-veletlenul-felhivta-baratjat-a-kutyaval-kozosulo-ferfi.htmlRussell Joseph Meyer épp egy kutyával közösült, mikor zsebéből véletlenül felhívta egyik ismerősét. NewsThinkstockMegújul a 3-as metró: hamarosan aláírják a szerződésthttp://www.life.hu/news/20150806-megujul-a-3-as-metro-hamarosan-alairjak-a-felujitasra-vonatkozo-szerzodest.htmlNéhány héttel a tervezett dátum után a BKV hamarosan megkötheti szerződését az orosz Metrowagonmas céggel Budapest egyik legforgalmasabb metróvonalának felújítására.NewsFotó: Hajdú D. András - OrigoMegszólalt a gólyatábori erőszakoló: "Nem mentegetőzöm, nem akarok bocsánatot kérni"http://www.life.hu/news/20150806-eloszor-szolalt-meg-az-elte-golyataboraban-tortent-nemi-eroszak-miatt-elitelt-ferfi.htmlElőször szólalt meg nyilvánosság előtt az ELTE tavaly augusztusi gólyatáborában történt nemi erőszak miatt elítélt férfi.NewsThinkstockMegerősítették a hírt! Megtalálták az eltűnt maláj gép darabjaithttp://www.life.hu/news/20150805-a-hir-igaz-megtalaltak-az-eltunt-malaj-gep-darabjait.htmlJúlius 29-én megtalálták a lezuhant maláj repülőgép darabjait. A maláj miniszterelnök megerősítette, a hír igaz, valóban a gép maradványai azok.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.