Csúnyán megrongálták az oroszlángyilkos fogorvos nyaralóját

gyilkos rendőrség oroszlán nyaraló rongálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismeretlenek festékszóróval az oroszlángyilkos szót írták fel annak az amerikai fogorvosnak a floridai nyaralójára, aki vitatott körülmények megölte Zimbabwe híres oroszlánját, Cecilt.

A feliratot a Walter Palmer fogorvos által 2013-ban 1,1 millió dollárért megvásárolt Marco Island-i házának garázsajtajára festették fel. A rongálást kedden fedezték fel. Az ügyben a helyi rendőrség vizsgálatot indított.

Tüntetés a fogorvos rendelője előtt Forrás: AFP/Adam Bettcher

Egyes hírek szerint az elkövetők emellett pácolt sertéskörmöt szórtak szét Palmer garázsfeljáróján. Ezt az értesülést hivatalosan nem erősítették meg.

Az 55 éves Palmer a közösségi médián keresztül több fenyegetést kapott, a minneapolisi rendelője előtt tüntetéseket is tartottak. A vadász sajnálkozását fejezte ki Cecil elejtése miatt, ugyanakkor az állította, hogy a zimbabwei oroszlánvadászata törvényes volt.

A fogorvos floridai nyaralójában jelenleg senki sem lakik. Az épületet biztonsági kamerákkal szerelték fel.

Világszerte felháborodást váltott ki, hogy Walter Palmer gazdag amerikai fogorvos július 1-jén segítőivel kicsalta a nemzeti parkból a fekete sörényéről ismert 13 éves hímoroszlánt és nyílpuskával kilőtte. Palmer állítása szerint akkor tudta meg, hogy védett állatról van szó, amikor az elpusztult oroszlánon meglátta a GPS-nyakörvet. Zimbabwe kérni fogja a fogorvos kiadatását, hogy feleljen tettéért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.