Egyre kevesebb hatással vannak az emberekre a szexi reklámok

Forrás: Thinkstock -
szexi reklám
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Ohio Állami Egyetem kutatásából kiderült, hiába a sok meztelen nős, szexuális reklám, egyre kevesebb hatást gyakorolnak a fogyasztókra.

A kutatás eredményeként kiderült, annyi irányból kapjuk a szexuális üzeneteket a média minden területéről, hogy az ilyen jellegű reklámok egyre kevésbé hatnak a tévénézőkre, túlzottan beleolvadnak a közegbe.

Forrás: Thinkstock

Manapság a reklámkészítők túl biztosak a dolgukban, és azt hiszik, szexszel bármit el lehet adni. Brad Bushman, a kutatás egyik szervezője szerint azonban, mivel túl sokat koncentrálnak a nézők a tévében, moziban látott szexre, a reklámokra kevés figyelem jut.

Összességében kiderült, a szexuális tartalmú reklámoknak inkább negatív hatásai vannak, de nem befolyásolja, hogy eladhatóbbak lesznek-e a termékek. Az mindenesetre bebizonyosodott, hogy ha egy szexet bemutató tévéműsor szünetében szexualizált reklámot mutatnak be, jobban emlékeznek rá a nézők később.

Vajda Attila olimpikon: "a kajak-kenu egy tiszta sport"http://www.life.hu/news/20150806-vajda-attila-kucsera-gabor-kapcsan-a-kokainozasrol-es-doppingolasrol-beszel.htmlMélyen megrázott mindenkit, amikor kiderült: Kucsera Gábor is érintett a kokain-botrányban. Ennek kapcsán Vajda Attila olimpikonnal beszélgettünk.NewsOrigoCsúnyán megrongálták az oroszlángyilkos fogorvos nyaralójáthttp://www.life.hu/news/20150806-csunyan-megrongaltak-az-oroszlangyilkos-fogorvos-nyaralojat.htmlIsmeretlenek festékszóróval az oroszlángyilkos szót írták fel annak az amerikai fogorvosnak a floridai nyaralójára, aki vitatott körülmények megölte Zimbabwe híres oroszlánját, Cecilt.NewsOrigoMár zongorázhatsz is a budapesti repülőtérenhttp://www.life.hu/news/20150806--nem-csak-elrepulhetsz-zongorazhatsz-is-a-repuloteren.htmlA Liszt Ferenc repülőtér utasforgalmi területére kiállított zongorán bárki játszhat, aki éppen arra jár. Az akció célja pusztán a szórakoztatás és egy lehetőség, amivel az utasok kellemesebben tölthetik el az időt, amíg a repülőjáratra várakoznak a Airport 2B Terminálján.News--Megerősítették a hírt! Megtalálták az eltűnt maláj gép darabjaithttp://www.life.hu/news/20150805-a-hir-igaz-megtalaltak-az-eltunt-malaj-gep-darabjait.htmlJúlius 29-én megtalálták a lezuhant maláj repülőgép darabjait. A maláj miniszterelnök megerősítette, a hír igaz, valóban a gép maradványai azok.News--Örömhír: világbajnok lett Cseh Laci!http://www.life.hu/news/20150805-200-meteres-pillangouszasban-a-kazanyi-vizes-vilagbajnoksagon-aranyat-nyert-cseh-laci.htmlCseh László a bronzérem után egy aranyat is szerzett a kazanyi vizes világbajnokságon. News--Gyászol a világsztár! Meghalt Samantha Fox párjahttp://www.life.hu/news/20150805-meghalt-samantha-fox-parja-myra-stratton.html2003 óta alkotott egy párt Samantha Fox és barátnője, Myra Stratton, aki a hétvégén elhunyt.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.