Megújul a 3-as metró: hamarosan aláírják a szerződést

Fotó: Hajdú D. András - Origo -
felújítás BKV szerződés megújulás Budapest engedélyezés Közbeszerzési Döntőbizottság aláírás szerződéskötés 3-as metró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány héttel a tervezett dátum után a BKV hamarosan megkötheti szerződését az orosz Metrowagonmas céggel Budapest egyik legforgalmasabb metróvonalának felújítására.

A Közbeszerzési Döntőbizottság engedélyezte a BKV-nak a 3-as metró járműparkjának felújítására szóló szerződés megkötését – írja az Origoa BKV jelentése alapján.

Fotó: Hajdú D. András - Origo

A BKV július 8-án hirdetett eredményt a metrószerelvény-tenderen, amelynek döntése alapján az orosz Metrowagonmas cég újíthatja fel a 3-as metró járműparkot 66 milliárd forintért. A szerződéskötést azonban felfüggesztették, mert az észt Skinest Rail megtámadta a döntésüket.

A BKV drámai hangvételű levélben sürgette a Közbeszerzési Döntőbizottságot, hogy engedélyezze a mielőbbi szerződéskötést, a metróvonal kritikus és fenntarthatatlan állapotára hivatkozva. A KDb egy nappal később engedélyezte is a szerződéskötést, amelyet a közlekedési társaság a lehető leghamarabb meg is tesz a Metrowagonmas társasággal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.