Őrült vállalkozás! 1 város, 4 év, 10 ezer kilométer

Forrás: Getty Images/iStockphoto/@ Mihai Andritoiu, 2015/Mihai Andritoiu -
gyaloglás őrültség New York múzeum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lépésről lépésre hódította meg a 69 éves William Helmreich New Yorkot: a férfi négy év alatt 9650 kilométert gyalogolt, mire az egész metropoliszt bejárta.

„Ha gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz, sohasem csináltam volna meg” - mondta el a szociológia professzor, aki útja során 120 ezer háztömbnyit gyalogolt le helyi híradások szerint.

A kép illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/@ Mihai Andritoiu, 2015/Mihai Andritoiu

Helmreich maga is elismerte, hogy a vállalkozás kicsit őrült volt, de mint hozzáfűzte, ha az ember valami érdekeset akar tenni, akkor néha őrültnek kell lennie. A motivációja mindössze annyi volt, hogy szereti New Yorkot. „A várost lenyűgözőnek tartom. Ez a világ legnagyobb szabadtéri múzeuma” - fogalmazott.

Helmreich felidézte, hogy zarándoklata során volt része hőségben, esőben, hóban. Tapasztalatait a The New York Nobody Knows (Az ismeretlen New York) című könyvben írta meg. „Minden nap tanultam valami újat. Minden nap láttam valamit, amiről nem is tudtam, hogy létezik” - mesélte. A legőrültebb élményeként azt említette, amikor szembetalálkozott egy férfival, aki két óriáskígyóval a nyakában négy pitbullt sétáltatott Brooklynban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.