Egyetemre vágyók figyelem! Hétfőig még lehet jelentkezni a pótfelvételire

Forrás: Thinkstock -
pótfelvételi felsőoktatás főiskola egyetem jelentkezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőig és kizárólag elektronikus úton nyújthatnak be pótfelvételi kérelmet azok a diákok, akiket az általános felvételi eljárásban nem vettek fel, vagy akik az idén nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe.

A pótfelvételi eljárásban egyetlen intézmény egyetlen képzését lehet megjelölni, és kizárólag önköltséges, azaz fizetős képzések indulnak, kivéve a magyar egyetemek határon túli képzései, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kurzusai.

Ötezer forintba kerül a jelentkezés, amit szinén hétfőig lehet befizetni.

Forrás: Thinkstock

Ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vagy felvételi vizsgát írnak elő, akkor azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik és közlik annak időpontját is. Az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívólevelet általában nem küldenek - számolt be az MTI.

A ponthatárok augusztus 26-án derülnek ki. Akiket felvettek, a további információkat szeptember elején kapják meg az egyetemektől, főiskoláktól.

A felsőoktatásba jelentkező 105 ezer diák közül az általános felvételi eljárásban idén mintegy 72 ezret vettek fel, ami lényegében megegyezik a tavalyi arányokkal.

Micsoda baklövés! Hosszú Katinkát nem akarták beengedni az uszodábahttp://www.life.hu/news/20150807-hosszu-katinkat-nem-akartak-beengedni-az-uszodaba.htmlHosszú Katinka a vizes világbajnokságon 200 méter háton a legjobb időeredménnyel biztosította helyét. Ugyanakkor nem volt egyszerű vízbe ugrania.NewsMTINem kerül börtönbe a pedofil, aki hét évig molesztált egy fiúthttp://www.life.hu/news/20150807-nem-kerul-bortonbe-a-het-gyereket-megeroszakolo-pedofil.htmlDerek Butt, a nyugdíjas férfi 2006 és 2013 között rendszeresen molesztált egy iskolás fiút. Nem kerül börtönbe, mert demenciás.News--Eldördültek az első kommentlövések Puzsér Facebook-posztja alatthttp://www.life.hu/news/20150806-puzser-robert-facebbok-posztja-alatti-kommentek-kucsera-ugyben.htmlPuzsér Róbert Kucsera Gábor védelmére kelt Facebookon. Nyilvános levelet írt a sportolónak, és ahogyan ez lenni szokott, minden kommentelőnek volt véleménye a témában, amelyet meg is osztottak. NewsOrigoÓriási Minyon okozott forgalmi dugóthttp://www.life.hu/news/20150804-oriasi-minyon-okozott-forgalmi-dugot.htmlEgy tíz méter magas, felfújható Minyon ámokfutása okozott forgalmi káoszt Dubin egyik útján.News--Tragédia! Fiatalon elhunyt a sztársportolóhttp://www.life.hu/news/20150804-fiatalon-elhunyt-a-sztarsportolo-chiara-pierobon.htmlUtazás közben rosszul lett, és hamarosan meghalt a 22 éves kerékpáros. NewsThinkstockKicsi, fehér, és a nyakadban ülve mindent megfigyel, mi az? Ő a FesztiválBuddy!http://www.life.hu/news/20150803-interaktiv-buddy-es-buddyguide-a-szigeten.htmlEgy formabontó és szupermenő interaktív lény, azaz a Buddy segítségével az otthon ülők is bekapcsolódhatnak a fesztiválozásba. Ismerd meg a Sziget legmenőbb arcát!News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.