30 fok fölé a héten nem kúszik a hőmérő higanyszála

Forrás: Thinkstock -
eső időjárás hosszú hétvége
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre itt a lehűlés - de vajon mi vár ránk a hosszú hétvégén? 

Hétfőn néhol még akár 32 Celsius-fokig is melegszik a levegő, ezzel együtt sokfelé várható ismétlődő esőzés. Lehetnek olyan heves zivatarok, amelyeket viharos széllökések kísérhetnek. Emellett az intenzív záporokból jelentős mennyiségű csapadék hullhat rövid idő alatt. A legalacsonyabb hőmérséklet jellemzően 18-23, a legmagasabb hőmérséklet a nyugati országrészben általában 20-28, keleten 25-32 fok között valószínű. A meteorológiai szolgálat hétfőre a hőség miatt már csak hat keleti megyére adott ki másodfokú figyelmeztetést. Emellett viszont az egész országra első-, illetve másodfokú figyelmeztetéseket adtak ki a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt.

Forrás: Thinkstock

Kedden és szerdán is többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A leghidegebb órákban kedden 15-20, szerdán 14-19 fok lehet. Napközben mindkét nap 20-27 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön, augusztus 20-án délen, délkeleten többfelé, másutt legfeljebb elszórtan fordulhat elő eső, zápor, többfelé megélénkülhet a szél. A minimumhőmérséklet 13-18, a maximumhőmérséklet 19-25 fok között alakul. Pénteken változóan felhős idő várható északon több, délen kevesebb napsütéssel, szórványosan záporokkal. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-16, a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok között alakul. Szombaton és vasárnap változóan felhős lesz az ég, szórványosan lehet eső, zápor. Időnként megélénkülhet a szél. A leghidegebb órákban szombaton 11-16, vasárnap 10-16 fok lehet. A maximumok mindkét nap 22-27 fok között alakulnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.