Erre figyelj, ha a Balatonnál töltöd a hosszú hétvégét!

Forrás: MTI/Varga György -
hosszú hétvége nyaralás Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az augusztus 20-ai ünnep miatt már előző nap délután rendkívül erős forgalomra lehet számítani az M7-es autópályán a Balaton felé, ezért még akkor is lassabb lesz a haladás, ha nem történik baleset.

Várhatóan akár 3500 jármű is haladhat majd óránként a tó felé a gyorsforgalmi úton, így rövid idő alatt több kilométeres torlódás is kialakulhat, ha baleset vagy bármilyen egyéb rendkívüli esemény történik - figyelmeztet a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Forrás: MTI/Varga György

Ha nincs rendkívüli esemény, a telített autópályán akkor is 90 kilométer/óra alá csökkenhet a sebesség, ami a Balatonhoz való lejutás idejét 15-20 perccel növeli meg - írja cikkében az Origo.

Várhatóan nagy lesz a forgalom a hosszú hétvégén az M7-esen Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Augusztus 23-án, vasárnap a főváros felé hasonlóan telített sávokra készüljenek. A járművek száma óránként elérheti a 4000-et is.

A hazaindulás forgalmi szempontból optimális időpontja nehezen határozható meg, a 12-14 óra előtti indulás a legjobb, ugyanis a tapasztalat az, hogy a legtöbben 17-18 óra körül kelnek útra, de sokszor még 22 órakor is erős a forgalom.

A Magyar Közút kéri a közlekedőket, hogy indulás előtt mindenképp tájékozódjanak a forgalmi helyzetről. A friss híreket megtalálhatják a társaság www.utinform.hu weboldalán.

Köteles László megható tette a focipályánhttp://www.life.hu/news/20150818-koteles-laszlo-futballista-meghato-tettet-hajtott-vegre-a-focipalyan-es-egy-beteg-kislannyal.htmlA Belgiumban játszó magyar futballista a hétvégén egy leukémiával küzdő, Lins nevű kislánnyal a karján ünnepelt a közönséggel és csapatával.News--Gyászol a sportvilág! Elhunyt Laborcz Tibor labdarúgóhttp://www.life.hu/news/20150818-elhunyt-laborcz-tibor-labdarugo.htmlCVSE egykori labdarúgója rövid lefolyású betegség után, 77 éves korában hunyt el. NewsThinkstockGyászol a sportvilág! Elhunyt Laborcz Tibor labdarúgóhttp://www.life.hu/news/20150818-elhunyt-laborcz-tibor-labdarugo.htmlCVSE egykori labdarúgója rövid lefolyású betegség után, 77 éves korában hunyt el. NewsThinkstockElhunyt Arsen Dedić, Horvátország leghíresebb énekesehttp://www.life.hu/news/20150818-arsen-dedic-horvatorszag-leghiresebb-enekese-sanzonlegendaja-elhunyt.htmlHosszantartó, súlyos betegség után életének 78. évében Zágrábban elhunyt Arsen Dedić dalszerző, énekes.NewsOrigoA repülők folyosóján kakilnak a kínai gyerekekhttp://www.life.hu/news/20150818-a-repulok-folyosojan-kakilnak-a-kinai-gyerekek.htmlSzombaton egy kínai belföldi járaton rossz illatra panaszkodtak az utasok. Kiderült, egy kisfiú az utastérben könnyített magán, és nem ez volt az első hasonló eset. NewsThinkstockMémek készültek a nagy viharból - Kisvakond a Fővám téren!http://www.life.hu/news/20150818-memeket-csinaltak-a-nagy-viharbol.htmlAhogy ez általában lenni szokott, az internet népe ihletet kapott a hétfő esti özönvíztől, és elkezdődött a vicces képek gyártása. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.